Samsung Pio Schunker'i Küresel Pazarlama Başkanı yaptı
ensonhaber.com

iphone

Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung, yeni amiral gemilerini tanıtmasının ardından pazarlama konusunda önemli bir adım attı.

Şirketin şimdiye kadar ürettiği telefonların iPhone'larla bir türlü başa çıkamaması ve sürekli geride kalması Samsung'u pazarlama konusunda hamle yapmaya itti. Samsung, şirketin mobil bölümüne, Pazarlama Başkanı olarak Pio Schunker'i göreve getirdi.

COCA COLA DENEYİMİ

Samsung'un mobil bölümünde pazarlamaları yapacak Schunker'in kariyerinde önemli deneyimler var. Schunker'in, daha önce Coca Cola'nın eski pazarlama yöneticisi olarak 10 yıllık bir deneyimi bulunuyor.

GALAXY S6 VE GALAXY S6 EDGE SATIŞLARI

Shunker'in ayrıca Emmy ödülü dahil olmak üzere birçok uluslararası ödülü bulunuyor. Samsung'un Shunker'in bu tecrubelerini Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'lerin satışlarını artırması için kullanacağı belirtiliyor.

GÜNEY KORE'DEKİ MERKEZDE BAŞLAYACAK

Shunker'in Samsung'un Güney Kore'deki merkezinde nisan ayının sonlarına doğru işe başlaması bekleniyor.

STEVE JOBS TAKTİĞİ

Samsung'un bu adımı akıllara yıllar önce Steve Jobs'un yaptığı hamleyi akıllara getirdi. Apple'ın efsanevi CEO'su Steve Jobs, yıllar önce şirketinin kötü gittiği dönemde bir içecek şirketinin pazarlama başkanını Apple'a transfer ederek şirketinin satışlarını artırmayı başarmıştı.