Tartışmaların odağındaki AirTag'in ikinci nesli geliyor
ensonhaber.com

Apple'ın geçtiğimiz yıl tanıttığı yeni eşya izleyici modeli AirTag, şirketin yazılımları ve hizmetleriyle birlikte çalışıyor.

Apple'ın iOS'taki "Find My" uygulaması içindeki öğeleri izlemenize olanak tanıyan AirTag, anahtarlar veya cüzdanlar gibi öğeleri izlemek için kullanılıyor ve eşyanızdan uzaklaştığınızda veya kaybettiğinizde size bildirim gönderiyor.

Takip amaçlı kullanılıyor

Son zamanlarda bu tür takip cihazlarının kötüye kullanımı oldukça artmış durumda. Örneğin geçtiğimiz haftalarda, ABD'nin Arkansas Eyaleti’nde yaşayan bir kadının arabasına AirTag yerleştirilmiş ve gizlice takip edilmişti.

airtag

AirTag yenilenebilir

Apple'ın çok dikkat çeken izleme ürünü Apple AirTag satışları günden güne artıyor. Bu duruma kayıtsız kalmayan Apple, ikinci bir sürüm üretmeye hazır.

Analist Ming-Chi Kuo, Apple'ın ikinci nesil AirTag modeli ile karşımıza çıkacağını söylüyor. 2021 yılında yaklaşık 20 milyon adet satan AirTag, 2022 yılında muhtemelen 35 milyon adet sevkiyat rakamı yakalayacak.

Analist Kuo satışların bu şekilde artmaya devam etmesi halinde Apple tarafından ikinci nesil AirTag duyurusunun geleceğini belirtti.

Yeni AirTag modelinin tasarım anlamında değişmeyeceği, ancak bazı yeni teknolojiler sunacağı belirtiliyor.