Türk Milli Bilgisayar Klavye Takımı, yeniden dünya şampiyonu oldu

Hızlı klavye kullanma konusunda düzenlenen en prestijli yarışma olan Dünya İnternet Klavye Şampiyonası, Birleşmiş Milletler bünyesindeki INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu tarafından yapılıyor.

Birleşmiş Milletler'e bağlı Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu (INTERSTENO) Türk Grubu Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, finaller 20 ülkeden 995 yarışçının katılımıyla 28 Şubat-11 Nisan'da gerçekleştirildi.

Türk Milli Takımı 11 madalyayla dünya şampiyonu oldu

AA'da yer alan habere göre, ana dil ve çok dilli (17 dil) ayrımıyla iki yarış türünde ve 4 yaş kategorisiyle yapılan 8 yarıştaki en iyi 3'er yarışçıya toplamda 24 madalya verildi.

Türk Milli Bilgisayar Klavye Takımı, 2'si dünya rekoru, 3 şampiyonluk, 5 ikincilik, 3 üçüncülük olmak üzere 11 madalya kazanarak takım halinde bu yıl da dünya şampiyonu oldu.

klavye

0-12 yaş küçükler" kategorisinde Afyonkarahisar Sandıklı Miralay Reşatbey İlkokulundan Berna Yılmaz, ana dil yarışında dakikada net 84 sözcük, "13-16 yaş" kategorisinde Afyonkarahisar Sandıklı Cumhuriyet Ortaokulundan Nisan Maya Tunçoğlu, ana dil yarışında kendisine ait rekoru tekrarlayarak dakikada net 135,4 sözcük, "13-16 yaş" kategorisinde yine Tunçoğlu, çok dilli yarışında toplamda 71 bin 715 vuruş yazarak kategorilerinin dünya şampiyonu oldu.

Madalya kazanan ve derece alan Türk Milli Bilgisayar Klavye Takımı, Hollanda'nın Maastricht kentinde 6-11 Ağustos'ta düzenlenecek Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonası'nda da Türkiye'yi temsil edecek.