Windows Phone 24 ülkede iOS’u solladı

Windows Phone 24 ülkede iOS’u solladı

Dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemlerinin başında Android, ikinci sırada ise iOS geliyor. Ancak Microsoft'un Windows Phone'u da göz ardı edilemez bir yükseliş grafiği yakaladı. Açıklanan son verilere göre Windows Phone, 24 ülkede iOS'un önünde.

İŞTE O ÜLKELER

Windows Phone'un iOS'tan daha fazla kullanıldığı ülkeler ise şu şekilde sıralanıyor: Şili, Kolombiya, Çek Cumhuriyeti, Mısır, Ekvator, Finlandiya, Yunanistan, Macaristan, Hindistan, İtalya, Kenya, Kuveyt, Malezya, Meksika, Nijerya, Pakistan, Peru, Polonya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Tayland, Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri ve Vietnam.

Dünya genelinde bakıldığında özellikle bazı Avrupa ve Asya ülkelerinde, Windows Phone'nun iOS'u geride bıraktığı görülüyor. 2013'ün aralık ayına ait verilere göre bu ülkelerin sayısı 24. Windows Phone için şimdiki hedef ise iOS'un büyük bir üstünlüğe sahip olduğu ABD'de yükselmek.

Windows Phone'un Android'in ardından en çok kullanılan ikinci işletim sistemi olduğu ülkeler arasında ABD yok. ABD'de piyasasında yüzde 40,8 ile iOS ikinci, Windows Phone ise yüzde 4,8 ile üçüncü geliyor.