Yaşam için gerekli bileşenler, Mars'ın yüzeyinin altında olabilir
ensonhaber.com

Bilim insanları, yıllardır Mars ile ilgili çalışmalarına devam ediyor ve bu çalışmaların büyük bir bölümü yaşam üzerinde yoğunlaşıyor.

ABD'deki Brown Üniversitesi'nden bilim insanları, Mars'tan gelen göktaşlarının kimyasal bileşenleri inceledi.

Bilim insanları, bu taşların suyla düzenli şekilde temas halinde bulunması durumunda, Dünya'nın yüzeyinin altındakilere benzer mikrobiyal canlıların yaşamasını sağlayacak kimyasal enerjiyi oluşturabileceğini ifade etti.

YAŞAM MARS'IN ALTINDA SAKLI OLABİLİR

Yapılan araştırmaya göre, bu göktaşları Mars'ın dış yüzeyine dair bilgiler barındırdığından, gezegenin yüzeyinin altında yaşam için gerekli bileşenlerin oluşmuş olabileceğine de işaret etti.

Projeyi yöneten NASA'dan Jesse Tarnas, "Mars'ın yüzeyinde su bulunan her yerde, yüzey altındaki mikrobiyal yaşamı destekleyecek yeterli düzeyde kimyasal enerjinin bulunma olasılığı yüksek." dedi.

mars

Daha önceki çalışmalarda, Mars'ın yüzeyinde su sistemleri olduğuna dair kanıtlar bulunmuş ve yüzey altında da su olabileceği ihtimali doğmuştu.

Yeni yapılan çalışmada ise yüzeyde su bulunan alanlarda yüzey altında yaşamın ortaya çıkması için gerekli bileşenlerin oluşmasını sağlayacak enerjinin bulunabileceği belirtildi.

Bilim insanları, bulguların kızıl gezegenin yüzeyinin altında yaşam belirtileri olup olmadığını tespit etmek için bir araştırma programı başlatılmasına yönelik bilgi sağlayabileceğini düşünüyor.

Yaşam için gerekli bileşenler, Mars'ın yüzeyinin altında olabilir

Yaşam için gerekli bileşenler, Mars'ın yüzeyinin altında olabilir