Terörden zarar gören esnaf için 3 milyon lira bütçe
ensonhaber.com

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Başbakanlık tarafından Diyarbakır Valiliğine gönderilen ödenekle bölgede faaliyet gösteren ve terörden zarar gören esnaf ve sanatkâra yardım yapıldığını açıkladı.

MHP izmir Milletvekili Kenan Tanrıkulu, esnafın sorununu önerge ile Meclis gündemine getirdi. Tanrıkulu önergesinde terörden etkilenen esnafa ne tür kolaylıklar sağlanacağını sordu.

Terörden zarar gören esnaf için 3 milyon lira bütçe

DİYARBAKIR VALİLİĞİNE 3 MİLYON LİRA GÖNDERİLDİ

Bakan Tüfenkci, bölge esnafının sorunlarına ilişkin sürecin devam ettiğini dile getirerek "Bakanlığımız Esnaf ve Sanatkarlar Bilgi Sistemi kayıtlarına göre; Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yer alan toplam 23 ilimizde faaliyet gösteren esnaf işletmelerinden 1 ocak 2015-31 Aralık 2015 tarihleri arasında toplam 26 bin 487 adedi tescil, 13 bin 486 adedi terkin edilmişti. Bölgede faaliyet gösteren ve terörden zarar gören esnaf ve sanatkarlara Başbakanlık tarafından Diyarbakır Valiliğine gönedrilen ödenekle 1003 esnaf ve sanatkarımıza 2 milyon 905 bin 500 TL yardım yapılmıştır. alper buyukdere: Esnaf ve sanatkarlarımızın maddi sıkıntılarına çözüm getirmek amacıyla, bölgeden gelen talepler ve bölge esnafı için yapılabilecekler ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmiştir" dedi.

Terörden zarar gören esnaf için 3 milyon lira bütçe

DEMİRTAŞ "SOKAĞA ÇIKIN" ÇAĞRISI YAPTI

Demirtaş, Sur'da Cizre benzeri bir katliam girişiminde bulunulduğunu belirterek, "Bu katliam girişimine karşı sessiz kalamayız" dedi ve yarın Diyarbakır'da gerçekleşecek yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Demirtaş, ilçede bulunan sivillerin çıkarılması için de 'sokağa çıkma yasağı'nın bir günlüğüne kaldırılmasını istedi.