THY rekabeti Almanları korkuttu

THY rekabeti Almanları korkuttu

Alman havayolu şirketi Lufthansa, Ocak ayından itibaren ortağı THY ile seyahat eden müşterilerinin hesabına düşen millerin sadece dörtte birini kabul edebileceklerini duyurdu. "Rekabetin arttığı bir ortamdayız" diyen şirket sözcüsü, bu açıklamasıyla Der Spiegel dergisinin bu yöndeki haberini de onaylamış oldu.

Ancak sözcü, iki havayolu şirketi arasındaki "ilişkilerin sona erdiği" iddialarını reddetti. Almanya'nın saygın haftalık dergisi Der Spiegel, THY'nin Almanya'dan çok fazla müşteri çektiğini ve iki şirket arasındaki ortaklığın bunda rolü olduğu belirtmişti.

Lufthansa yolcuları eğer seyahatlerini THY ile kombine ederlerse mil toplayabiliyor; özel fırsat ve indirimlerden faydalanabiliyordu.

THY rekabeti Almanları korkuttu

CODE SHARE İŞBİRLİĞİ GÖZDEN GEÇİRİLDİ

Her iki havayolu şirketi de dünyanın en iyi havayolları şirketlerinin üye olduğu havayolları birliği 'Star Alliance' üyesi. Der Spiegel dergisinin haberine göre, Lufthansa'nın diğer Alliance üyeleri ile Mil işbirliği devam ediyor. 'Mil tahsisi ortaklar arasında karara bağlanır' diye konuşan Alman havayolu şirketi sözcüsü, bunda pazar ve rekabet koşullarının büyük rol oynadığını söyledi.

Lufthansa sözcüsü, şirketin Türk Hava Yolları ile yürüttüğü belirli hatlarda ortak bilet satımını düzenleyen "Code Share" anlaşmasının da gözden geçirildiğini ifade etti. Söz konusu anlaşmanın ekonomik açıdan verimsiz olmasını buna gerekçe gösteren Sözcü, Lufthansa'nın uzun mesafeli uçuş yarışında yelpazesini genişletmesinin, bu tarz bir işbirliği zorunluluğunu ortadan kaldırdığını belirtti. THY'nin konuyla ilgili olarak bilgilendirildiği de ifade edildi.