TİKA Sudan'da tekstil atölyesi açtı
AA

TİKA'nın desteğiyle Hartum'daki Sudan-Türk Mesleki ve Teknik Eğiticilerin Eğitim Merkezi bünyesindeki tekstil atölyesinin açılışı için tören düzenlendi.

TİKA Başkanı Serdar Çam, Hartum İnsan Kaynakları Bakanı Cafer Ahmed Abdullah ve beraberindeki heyet, atölye hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Atölyedeki makinenin başına geçerek dikiş diken AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, kursiyerlere uygulamalı kısa eğitim verdi.

TİKA Sudan'da tekstil atölyesi açtı

"TİKA, HER NOKTADA AFRİKA'YA UZANACAK"

Selva Çam, atölyenin eğitim sonrası iş bulma imkanı sağladığını belirterek, şunları söyledi:

"Konfeksiyon bölümünde birçok kadınla tanışma imkanım oldu. Bu arkadaşlarımız, kendi ayakları üzerinde durmak, ekonomiye ve aile bütçesine katkı vermek için eğitim görüyor. Merkez, eğitimcilerin eğitimi üzerine çalışmalar yürütüyor. Konfeksiyon, makine ve otelcilik alanında eğitim verenlerin kadın olduğunu öğrenmek bizleri mutlu etti."

TİKA Sudan'da tekstil atölyesi açtı

Çam, Türkiye’den getirilen profesyonel makinelerin önemine dikkat çekerek, atölyede Sudan'a yönelik bazı kıyafetlerin dikilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Sudan’a böylesine güzel bir atölyeyi Türkiye’nin kazandırmış olmasının önemli olduğunu vurgulayan Çam, "Bu yapılanlar Türkiye’nin Afrika’ya verdiği değeri gösteriyor. Türkiye, her noktada Afrika’ya uzanan el olacak, mazlum coğrafyalarda kadınların kalkınmasını sağlamak için gayret edecek.” ifadesini kullandı.

TİKA Sudan'da tekstil atölyesi açtı

TİKA'DAN KURBAN BAĞIŞI

Öte yandan TİKA Hartum Koordinatörlüğü, Afrika Üniversitesinde ihtiyaç sahibi yaklaşık 500 öğrenci aileye kurban dağıttı. TİKA Başkanı Serdar Çam, üniversite bahçesinde çocuklara bayram harçlığı ve hediyeler verdi.Bayramda Afrika’da bulunmanın mutluluk verdiğini söyleyen Çam, "Güzel bir günde güzel insanlarla birlikteyiz.Kardeşler ancak bir araya gelirse güçlü olabilir. İşte o zaman mazlumlara yardım edilebilir." dedi.

TİKA Sudan'da tekstil atölyesi açtı

Arakan'daki Müslümanlar için dua isteyen Çam, Türkiye’nin her zaman mazlumların yanında olduğunu vurguladı. Rektör Ubeyd de TİKA’nın üniversiteye yaptığı tadilatı unutamayacaklarını, Sudanlıların bu çalışmaları takdirle karşıladığını söyledi. Çam, buradaki ziyaretinin ardından, TİKA’nın onaracağı Osmanlı Devleti döneminde inşa edilen tarihi yapıları inceledi.

TİKA Sudan'da tekstil atölyesi açtı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)