TIR şoförünün hayvan sevgisi

TIR şoförünün hayvan sevgisi

Viranşehir'in Şırnak Mahallesi'nde ikamet eden ve yurt içine yurt dışına nakliyat işi yapan Şaban Türkoğlu, yaklaşık bir ay önce iş dönüşü TIR'ını evin önüne park etti. Eşinin tedavisi için Şanlıurfa merkeze giden Türkoğlu, 4 gün sonra işbaşı yapmak için ilçeye döndü.

KUŞ YUVASI İÇİN 25 GÜNDÜR İŞE ÇIKMIYOR

Güvercinin TIR ile dorse arasında yuva yaptığını fark eden TIR şoförü Türkoğlu, yuvada iki yumurtanın olduğunu fark etti. 20 yıllık nakliyatçı Türkoğlu, kıyamadığı güvercin yuvası için 25 gündür işe çıkmıyor. 10 çocuk babası Türkoğlu'nun, 2 yıl önce 75 bin lira kredi çekerek 150 bin liraya aldığı TIR'ın borcunu henüz ödememişken böyle bir davranış sergilemesi, çevresinden de olumlu tepki aldı.

TIR şoförünün hayvan sevgisi

"ALLAH'IN MESAJIDIR DİYE YUVAYI BOZMADIM"

Hastası nedeniyle Şanlıurfa'ya gittikten sonra bu olayın yaşandığını belirten Türkoğlu, "Şanlıurfa'dan geldiğimde işe çıkmak için TIR'ı kontrol ettim. Güvercininin yuva yaptığını fark ettim ve 3-4 günde hem yuvanın yapılması hem de yumurtaların olması beni şaşırttı. Allah'ın bir mesajıdır diye kıyamadım ve onların yuvasını bozmak istemedim" dedi.

Kuş dahi olsa yuvaların bozulmaması gerektiğini ifade eden Türkoğlu, "Hepimiz Müslümanız ve bize göre bir kuşun yuvasını bozmak bir evin yuvasını bozmak gibidir. Benimki aslında iş yeridir, bunu bozabilirdim. 10 çocuk babasıyım ama ben bunun Allah tarafından bir mesaj olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.