TKP'li başkan Maçoğlu: Zaten herkes komünistti

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde Türkiye'nin ilk TKP'li Belediye Başkanlığı'nı kazanan 46 yaşındaki evli ve 2 kız çocuğu babası Fatih Mehmet Maçoğlu, ilçede seçmenlere teşekkür ziyaretinde bulundu.

"OVACIK ZATEN KOMÜNİST KİMLİĞİYLE BİLİNİYORDU"

Tunceli Devlet Hastanesi'nde sağlık memuru olarak çalışırken, Demokratik Halklar Federasyonu'nun (DHF) desteğiyle seçime giren TKP'li Maçoğlu, "Ovacık zaten komünist kimliğiyle biliniyordu, bu seçimler ile birlikte komünistliği tescillenmiş oldu" dedi.

TKP'li başkan Maçoğlu: Zaten herkes komünistti

657 OYLA KAZANDI

Ovacık Belediye Başkanı BDP'li Mustafa Sarıgül'ün aldığı 607 oya karşılık 657 oyla başkanlığı kazanan Maçoğlu, Çarşamba günü mazbatasını aldıktan sonra görevi Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'den devralacak.

TERZİ FİKRİ'DEN SONRA BİR İLK

Fatih Mehmet Maçoğlu'nun seçimi kazanması akıllara "Terzi Fikri" lakaplı Fikri Sönmez'i getirdi. 1979 yılında Ordu'nun Fatsa ilçesinin belediye başkanı olan Terzi Fikri sosyalist kimliğiyle biliniyordu. Terzi Fikri Fatsa'da sosyalist bir yönetim kurduğu gerekçesiyle askeri operasyon ile görevinden alınmıştı.

Fatih Mehmet Maçoğlu'nun konuşmalarının satır başları;

"SEÇİM YARIŞI TKP İLE BDP ARASINDA GEÇTİ"

"Bizler seçim çalışmalarına 6 ay önce başlamıştık. Bu tek başına benim başarım değil, Ovacık halkı ve Demokratik Haklar Federasyonu ile birlikte kazandığımız bir başarıdır. Ovacık'ta her eve gittik, kendimizi halkımıza anlattık, projelerimizi bütün detayları ile anlattık. İlmik ilmik örerek bugüne geldik. Ovacık halkı her daim demokrasiden yana tavrını ortaya koyan bir ilçe. Biz burada diğer demokrasi gücü olan BDP ile bir seçim yarışı yaptık ve demokrasinin bütün güzellikleri yaşandı. hiç bir olumsuzluk yaşanmadan, kardeşlik ortamında geçen bir seçim kampanyası sonucu zafere ulaştık. Ovacık'ta halk düzen partilerini tamamen yok saydı ve ilçemizde seçim yarışı TKP ile BDP arasında geçti. Bu da ilçe halkının demokrasiye verdiği önemi gösterdi ve Ovacık'ta demokrasi kazandı diyebiliriz. Bizler bu sonuçu aldığımız için mutluyuz.

"TKP'NİN ZAFERİ DEĞİL, DEVRİMCİ BAŞARI"

Türkiye'de ilk olmak yada bir ilki başarmak nasıldı? Bilmiyorduk, şimdi onu öğrendik" diyen TKP'li Maçoğlu, "Türkiye'nin her yerinden tebrik telefonları aldım. Sabaha kadar zaten hiç uyumadık, telefonlarımız susmadı. Gösterilen ilgi ve alaka, basının ilgisi, bizi son derece memnun etti ve ilk olmak çok güzel bir duygu. Dersim halkı, hep ilklere imza atmıştır, ilkleri başarmıştır. Bugün Ovacık'ta TKP'nin bir ilki başarması, halkın başarısı ve isteğidir. Son 15 günde halkın ilgisini iyi tahlil ettik ve kazanacağımızdan emindik ve bu başarı bizi şımartmadı. Halk dayanışması ile birçok başarının kazanılacağı düşüncesi bizde hep vardı. Demokratik halk dayanışması öncülüğünde bu başarıyı kazandık. Ovacık'ta bir çok farklı kurum, kuruluş ve kesim, bizim projelerimizi benimsedi ve bizi destekleyerek bu sonucu ortaya koydu. Bu zafer tek başına TKP'nin zaferi değil, devrimci bir başarıdır, devrimci kurumların başarısıdır, halkın başarısıdır. Bizim temel sloganımız, 'söz, yetki, karar Ovacık halkına' şiarıyla bu kampanyaya girdik ve Ovacık halkı yönetimde tek yetkilidir, bizler onların temsilcisiyiz" dedi.

"KOMÜNİST KİMLİĞİMİZ TESCİLLENMİŞ OLDU"

Bu memlekette zaten herkes komünistti ve bu seçim sonrası komünist kimliğimiz tescillenmiş oldu. Biz demokrasinin kazanacağını düşünüyorduk öyle de oldu. Türkiye'ye örnek olacak bir başarının hikayesini, herkes öğrenecek ve bilecek. Devrimciler belediyecilikte yeni bir anlayışı temsil ediyor. Ben 25 yıllık devlet memuruyum. Türkiye'nin birçok ilinde görev yaptım, sağlıkçıyım, en son Dersim Devlet Hastanesi'nde görevliyken, seçimlere girmek için görevimden istifa ettim. Görev yaptığım sürece hep sendikal çalışmaların içinde oldum. Sivil toplum geleneğini iyi bilen bir kişiyim. Hep halkın içinde bulundum ve bu nedenle sorunları da çok iyi tahlil edebiliyorum."