TOBB'un 25 tırlık gıda malzemesi AFAD'a teslim edildi

tobb

TOBB'un Irak'ta büyük acılar yaşayan Türkmenler ve İsrail saldırılarına maruz kalan Filistin halkına ulaştırılmak üzere hazırladığı 25 tır dolusu gıda yardımı Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) teslim edildi.

TÜRKMENLERE VE FİLİSTİNLİLERE DESTEK

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada Irak'ta zulme maruz kalan Türkmenler ve Gazze'de İsrail'in zulmüne uğrayan Filistinlilere destek olmak istediklerinin altını çizdi.

"25 BİN GIDA 25 BİN MAĞDUR AİLEYE ULAŞTIRILACAK"

Hisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

"Bizim inancımızda her zaman mazlumun yanında olmak var. Bu anlayışla Türkmen ve Filistinli kardeşlerimize AFAD kanalıyla 25 tır yardım gönderiyoruz. Yardımlar 25 bin gıda paketi şeklinde 25 bin mağdur aileye ulaştırılacak.

SESSİZ KALAMAYIZ

Bugün maalesef Irak'taki Türkmen kardeşlerimiz büyük bir dram yaşıyor. 1000 yıldır Türkmenlerin yurdu olan bölgede Türk varlığını korumak hepimizin görevidir. Biz burada yaşamakta olan Türkmen kardeşlerimizi kendi kaderleriyle baş başa bırakamayız. Aynı şekilde Gazze'de yaşanan insanlık dramına da sessiz kalamayız.

TOBB'un 25 tırlık gıda malzemesi AFAD'a teslim edildi

GİDEN HER CAN BİZİM YÜREĞİMİZİ YAKIYOR

Giden her can bizim yüreğimizi yakıyor. Daha önce de 100 bin Filistinli için değeri 1 milyon lirayı aşan 5 tır dolusu malzemeyi Gazze ve Batı Şeria'ya Kızılay aracılığı ile göndermiştik. Kudüs'teki hastaneye de yardımda bulunmuştuk. Ayrıca, Filistin'de Organize Sanayi Bölgesi kurmak için çalışmalarımız sürüyor. Filistin'de, Cenin'de yaklaşık 10 bin Filistinli kardeşimize istihdam sağlayacak Sanayi Bölgesi kurma çalışmalarımız devam ediyor."

20 BİN KİŞİLİK YENİ KAMP

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise konuşmasında, TOBB'un bu dönemde farklı bir duyarlılık sergilediğini vurguladı. TOBB'a desteğinden ötürü teşekkür eden Atalay, Türkiye'nin güvenli bir liman olduğunu belirterek, bölgede yaşanan sorunlara işaret etti. Daha önce Suriye, Irak ve Gazze'ye yapılan yardımlara değinen Başbakan Yardımcısı Atalay, yardımların bir kısmı devletin bizzat kendi harcamaları, bir kısmının da STK'ların ve vatandaşların yardımları olduğunu söyledi.

TOBB'un 25 tırlık gıda malzemesi AFAD'a teslim edildi

92 TIR DOLUSU YARDIM MALZEMESİ GÖNDERİLDİ

Şu ana kadar Irak'ta bulunan Türkmenlere 92 tır dolusu yardım malzemesi gönderildiğini belirten Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gazze'de çatışmalar sürdüğü esnada yardım ulaştırmakta ise zorlandıklarını anlattı.

TESLİM TÖRENİNE KATILAN İSİMLER

TOBB ETÜ önündeki teslim törenine TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve AFAD Başkanı Fuat Oktay ile TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.