TOKİ'den şehit aileleri ve gazilere faizsiz konut
AA

s

TOKİ Başkanı Ergün Turan,yaptığı açıklamada, şehit aileleri ve vazife malulleri, engelliler ve emekli vatandaşlara özel kontenjan ayırıp öncelik verdiklerini açıkladı.

"GAZİLERİMİZE MİNNET BORCUMUZU ÖDEMELİYİZ"

Şehit aileleri ve gazilere 552 milyon liralık konut kredisi verdiklerini söyleyen Turan, "Ülkemiz için canlarını feda eden şehitlerimizin aileleri ve gazilerimize minnet borcumuzu ödemeliyiz. 18 bin 675 şehit ailesi, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine yaklaşık 552 milyonluk faizsiz konut kredisi sağlayıp, bin 577 konut verdik." dedi.

TOKİ olarak şehit yakınları ve terör malullerinin konut sahibi olabilmelerini kolaylaştırdıklarını belirten Turan, şöyle konuştu: "Şehit kredisinden yararlanılarak edinilecek konutlar için herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Tapunun en fazla bir yıl önce alınmış olması yeterli olmaktadır. Kredi ile istenilen yörede ve istenilen büyüklükte konut edinmek mümkündür. Kredinin geri ödemesi, hak sahibinin her türlü tazminat dahil, almakta olduğu maaşının bir bölü dördü tutarındaki miktarın T.C. Sosyal Güvenlik Kurumunca kesilmesi suretiyle yapılır. Kredinin vadesi, borcun tamamen ödendiği zamandır. Krediye faiz uygulanmaz."

TOKİ'den şehit aileleri ve gazilere faizsiz konut

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

Başvuru şartları da belirlendi. Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerinin, TOKİ projelerine başvuru yapabilmesi için, projenin bulunduğu il veya ilçe sınırları içerisinde en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması şartı aranıyor. Başvuruda ayrıca aylık hane halkı gelirinin, İstanbul'da yaşayanlar için net en fazla 3 bin 700, İstanbul dışındakiler için 3 bin 200 lira olması gerekiyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)