Trump afet bölgesi Teksas'ta
Ajanslar

Trump ve First Lady’nin ilk durağı, Harvey’nin karaya ilk vurduğu nokta olan Corpus Christi kentiydi.

Trump afet bölgesi Teksas'ta

TRUMP, AFET DENETİMİ BİLGİSİ ALDI

Buradan Teksas eyaletinin başkenti olan Austin’e hareket eden Trump, acil durum faaliyetlerinin yürütüldüğü merkezi ziyaret etti ve yerel ve eyalet yetkililerinden, arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

Trump afet bölgesi Teksas'ta

"DESTANSI BİR KASIRGAYDI"

Kendisini dinlemeye gelen kalabalığa seslenen Trump, kasırgadan etkilenen bölgelerde yapılan kurtarma çalışmalarından övgüyle söz etti.

Çalışmaları hızlandıracaklarını belirten Trump, "Eskisinden çok daha iyi bir hale getireceğiz." dedi.

Trump, “Bu kasırga destansı bir kasırgaydı. Teksas'da meydana geldi ve buranın insanı bunun üstesinden gelebilir." ifadesini kullandı.

11 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Harvey kasırgası sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 11'e yükseldi. Federal Acil Durum Yönetim Kurumu, 450 bin kişinin devlet yardımına ve 30 bin kişinin geçici barınmaya ihtiyaç duyabileceği uyarısı yaptı.

Öte yandan, Houston ve çevresine 25 Ağustos'tan bu yana 65 santimetre yağış düştü. Bu miktarın cuma gününe kadar 127 santimetreye ulaşması bekleniyor. Daha önceki en yüksek yağış, 1978'de Amelie fırtınasında 121 santimetre olarak kaydedilmişti.

Bölgede yağışlar hala sürüyor. Hava tahminlerine göre Houston'a bugün 30 cm düzeyinde yağmur düşecek. Bununla birlikte Harvey Fırtınası'nın neden olduğu toplam yağış düzeyi 125 cm'e yaklaşıyor.

Trump afet bölgesi Teksas'ta

BARAJLAR TAŞMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Teksas eyaletindeki ülkenin en büyük 4. kenti Houston'da bulunan barajların taşma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

Barajdaki su seviyesinin rezervuar duvarlarını aşmaya başladığını söyleyen yetkililer, barajın taşmaması için içindeki suyu kontrollü olarak bıraktıklarını açıkladı.

Trump afet bölgesi Teksas'ta

Yetkililer, Addicks Barajı'nın taşmasının yıkılmasına neden olmayacağını ancak kentteki Buffalo Nehri'nin debisini artıracağını söyledi.

Selle mücadele ekipleri ayrıca Houston'un batısında nehri kontrol eden Barker Barajı konusunda da endişeliler.

Trump afet bölgesi Teksas'ta

Harvey Fırtınası Teksas'ta büyük sellere neden olurken şimdi de Louisiana eyaletini etkilemeye başladı.

Daha önce görülmemiş düzeyde gerçekleşen yoğun yağmurlar nedeniyle binlerce insan evlerini terk etmek zorunda kaldı. Houston bölgesinde en azından 9 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.