Trump: Çin ticaret bariyeri koydu
ensonhaber.com

ABD Başkanı Donald Trump, BM Genel Kurulu'nda bir konuşma gerçekleştirdi.

TRUMP'IN HEDEFİNDE İRAN VE ÇİN VARDI

Trump'ın BM gündeminde İran ve Çin vardı. Özellikle Trump, bu iki ülkeye gözdağı verdi.

ABD Başkanı Trump'ın konuşmasından satır başları;

Trump, "Birleşik Krallık, AB'den ayrılırken her iki ülkenin çıkarına olacak bir ticaret anlaşması üzerinde çalışacağımızı söylemiştim. 2001'de Çin, Dünya Ticaret Örgütü'ne kabul edilmişti.

Trump: Çin ticaret bariyeri koydu

BİZ ADALET ARIYORUZ

Liderler bu kararın Çin'in ekonomisini liberalleştireceğini söylemişlerdi ve bu yolla hukukun üstünlüğü gibi konularda ilerleyeceğini söylemişlerdi. Ancak bu teorinin yanlış olduğunu geçen yıllarda gördük. Son derece büyük bir Amerikan teknoloji şirketinin CEO'suyla Beyaz Saray'da görüştüm.

Çin'in 5 yıllık ekonomik gelişimi için bu şirketin 7 milyar dolarlık tasarımı çalınmıştır. Biz adalet arıyoruz. Çin'in, Dünya Ticaret Örgütü'ne kabul edildikten sonra 60 bin Amerikan fabrikası kapandı.

ÇİN PAZAR BARİYERLERİ KOYDU

Çin söz verdiği reformları hiçbirini yapmamakla kalmadı, muazzam pazar bariyerleri ortaya koydu.

ÇİN TAAHÜTLERİNİ YERİNE GETİRMELİ

Ben ABD halkı açısından kötü bir anlaşmayı kabul etmeyeceğim. Hong Kong'daki durumla ilgili de anlaşmalara uyulması gerekiyor. Çin'in demokratik hayatın canlı bir şekilde yaşatılması için taahütlerini yerine getirmesi gerekiyor.

KARŞILIKLI KAZANMA HEDEFİNDEYİZ

Biz karşılıklı olarak kazanma hedefindeyiz ve ABD'nin çıkarlarını da koruyacağım.

Trump: Çin ticaret bariyeri koydu

ABD HİÇBİR ZAMAN SOSYALİST BİR ÜLKE OLMAYACAK

ABD hiçbir zaman sosyalist ülke olmayacak.

İnsanlar onur içerisinde yaşamalı. Biz başka yönetimlerle iletişim içerisindeyiz. Bazı tercihlerinden dolayı suçlanan ya da kötü bir durumda karşı karşıya kalan insanların durumlarını savunmak ve başka nedenlerle zorluklar yaşayan insanların savunulması gerekiyor." diye konuştu.