Trump: İran, uçağı yanlışlıkla düşürmüş olabilir
ensonhaber.com

Ukrayna Hava Yolları’na ait yolcu uçağı, İran’ın başkenti Tahran’ın güneybatısındaki Parand kasabasında düşmüştü.

Kazada, 26’sı çocuk olmak üzere 176 kişi hayatını kaybetmişti.

Uçağın düşürülmüş olabileceğine dair spekülasyonlar da gündemdeyken ABD Başkanı Donald Trump, uçağın İran tarafındfan düşürülmüş olabileceğini söyledi.

Trump: İran, uçağı yanlışlıkla düşürmüş olabilir

"YANLIŞLIKLA DÜŞÜRÜLMÜŞ OLABİLİR"

Konu hakkında çok kötü hisleri olduğunu söyleyen Trump, "Tahran'da düşen Ukrayna uçağını İran yanlışlıkla düşürmüş olabilir. Çok kötü bir şey olduğuna yönelik bir hissiyatım var" ifadelerini kullandı.

Trump: İran, uçağı yanlışlıkla düşürmüş olabilir

İRAN YALANLADI

Uçağın düşürüldüğü yönündei iddialar İranlı yetkililer tarafından yalanlandı.

İran Sivil Havacılık Kurumu'ndan yapılan açıklamada, uçağa füze isabet etmesi durumunda uçağın o anda patlaması gerektiği vurgulandı.

İran Sivil Havacılık Kurumu Kaza İnceleme Komisyonu Başkanı Hasan Rızayifer, kazadan önce pilotun havalimanına dönmeye çalıştığını belirtti.

Rızayifer, İran resmi ajansı IRNA'da yer alan açıklamasında, uçağın pilot havalimanına dönmeye çalıştığı sırada düştüğünü, dolayısıyla füzeyle vuruldu iddiasının doğru olmadığını söyledi.

Rızayifer yaptığı açıklamada, "Eğer roket ya da füze isabet etseydi uçağın o anda patlaması gerekirdi. Dolayısıyla uçak dönüşe geçemezdi. Oysa pilot, uçağı kontrol edebilmek ve düşmekten kurtarmak için havalimanına dönmeye çalışıyordu" ifadelerini kullandı.