Trump'tan kimyasal saldırıyla ilgili açıklama
AA

Suriye rejiminin, Doğu Guta'da muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesinde sivil yerleşimlere düzenlediği kimyasal silah saldırısında 78 sivil ölmüştü.

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'daki kabine toplantısında, Suriye'de Esad rejiminin saldırısıyla ilgili basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

"LİDERLERLE GÖRÜŞÜYORUM"

ABD Başkanı Donald Trump, saldırıyla ilgili "Suriye’deki korkunç saldırıyı kınıyorum. Rusya mı, Suriye mi, İran mı yoksa hepsi birden mi yaptı, bunu anlayacağız. Suriye için askeri, liderlerle görüşüyorum. 24-48 saat içinde büyük bir karar vereceğim" dedi.

Trump'tan kimyasal saldırıyla ilgili açıklama

ASKERİ MÜDAHALE MASADA

Askeri seçeneklerin masada olup olmadığıyla ilgili soruya, "Hiçbir seçenek masanın dışında değil." diye cevap veren Trump, saldırının sorumlularıyla ilgili olarak da, "Eğer Rusya, Suriye, İran ya da hepsi beraberse bunu göreceğiz ve cevapları yakında öğreneceğiz." dedi.

Esed rejimi Doğu Guta'nın Duma ilçesine kimyasal silahla saldırdı VİDEO

"HERKES BEDEL ÖDEYECEK"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de saldırıdan dolayı sorumluluk taşıyıp taşımadığına ilişkin bir soruya cevap veren Trump, "Olabilir. Herkes bir bedel ödeyecek. O da ödeyecek, herkes ödeyecek." değerlendirmesini yaptı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)