TSK: Atlı binlerce kaçakçı geri püskürtüldü

TSK: Atlı binlerce kaçakçı geri püskürtüldü

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, Suriye sınırından yine kaçak mazot geçirmek isteyen 350'si atlı, 3 bini yaya kaçakçı topluluğu, askerin 9.5 saat süren uyarı ateşi ve göz yaşartıcı bombalı müdahalesiyle sınırdan uzaklaştırıldı.

11 NOKTADAN GİRİŞ YAPMAK İSTEDİLER

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, dün saat 20.45 sıralarında, 350'si atlı, 3 bini de yaya olan ve 200-250 araçla da bölgeye gelen, kaçakçıların Suriye topraklarından Türkiye'ye kaçak mazot sevkiyatı yapmak için 11 noktadan sınıra yaklaştığını ve kaçakçılık faaliyetine başladığını, askerin sözlü uyarının ardından havaya ateş açıp, gaz bombası kullanarak grubu sınırdan uzaklaştırdığını bildirdi.

TSK: Atlı binlerce kaçakçı geri püskürtüldü

GÖZ YAŞARTICI BOMBA İLE PÜSKÜRTTÜK

Yaklaşık 9.5 saat süren mücadele sonucu kaçakçıların dağıtıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Kaçakçı gruplara hudut hattına yaklaşmamaları konusunda defalarca Arapça ve Türkçe ikaz yapılmıştır. Ancak, kaçakçı gruplar ikaza uymayarak hududa doğru ilerlemişler, 11 farklı noktadan hududu geçmeye teşebbüs etmişler ve unsurlarımızı yoğun bir şekilde taşlamışlardır. Bu durum üzerine, unsurlarımız tarafından havaya ve kontrollü bir şekilde kaçakçı şahıs ve araçların yakın bölgelerine ateş edilmiş ve söz konusu grubun bulunduğu bölgeye göz yaşartıcı bomba atılarak kaçakçılık girişimleri engellenmiştir. Yapılan müdahaleler sonucunda kaçakçılık girişimleri 26 Ağustos 2013 tarihinde saat 06.20 itibari ile sona ermiş ve 63 adet bidon içerisinde, mazot olduğu değerlendirilen 3780 litre akaryakıt imha edilmiştir. Hatay İl Jandarma ve Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlıklarına bilgi verilmiştir."

TSK: Atlı binlerce kaçakçı geri püskürtüldü