TSK: Şırnak'ta 26 terörist öldürüldü
ensonhaber.com

Şırnak Bestler Dereler kırsalındaki bir mağarada tespit edilen 26 bölücü terör örgütü mensubu teröristin, düzenlenen hava harekatıyla öldürüldüğü açıklandı.

TSK'DAN YAPILAN AÇIKLAMA

"23’üncü J. Sınır Tümen Komutanlığı bünyesinde yürütülen operasyonlar kapsamında 19 Nisan 2017 tarihinde akşam 19:50-20:20 saatleri arasında Şırnak Bestler Dereler kırsalına alınan anlık alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş, bölgedeki mağaralardan birinde tespit edilen 11 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş ve iki silah mevzii de imha edilmiştir.

TSK: Şırnak'ta 26 terörist öldürüldü

Devam eden operasyonda, geriye kalan iki BTÖ mensubu terörist bölgeye sevk edilen taarruz helikopterlerinin açtığı ateş sonucu etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 13 olmuştur.

Bu sabah 05:30’da bir mağarada yeri tespit edilen 5 teröristten üçü daha etkisiz hale getirilmiştir. Operasyon devam etmektedir.

Şu ana kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı toplamda 26 olmuştur."

SAYI 26'YA YÜKSELDİ

Öte yandan TSK'nın ilerleyen saatlerde yaptığı açıklamada öldürülen terörist sayısının 26'ya yükseldiği belirtildi.

YERLİ SİLAHLAR KULLANILIYOR

Bu arada bölgede süren operasyonlarda tamamı yerli silah sistemlerinin kullanıldığı ifade ediliyor. TSK: Şırnak'ta 26 terörist öldürüldü