Tuğrul Türkeş'ten hakkındaki 4 iddiaya yanıt
Detay Haber

Tuğrul Türkeş'ten hakkındaki 4 iddiaya yanıt

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun davetini kabul ederek seçim hükümetinde Başbakan Yardımcısı olarak görev alan Tuğrul Türkeş'e partisi MHP'den sert tepki gelmişti.

Sabah Gazetetesi'nde yer alan habere göre; "kesin ihraç" istemiyle "tedbirli olarak" Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilen Türkeş, herkesin merak ettiği konulara yanıt verdi.

"O SEVİYEYE İNMEK İSTEMEDİM"

"Seviye düşük olduğu için yanıt vermedim. O seviyeye inmek istemedim. Pazartesi (yarın) yapılacak ilk Bakanlar Kurulu toplantısının ardından daha rahat konuşabileceğim, eleştirileri de yanıtlamaya başlayacağım. Abuk sabuk iddialar ortaya attılar. Konuşanlara bakıyorum, çok şey söylenebilir ama kimine cevap vermeye değmez."

400 BİN LİRALIK CİP

"'Oğluna araba aldı' diye haber yapıyorlar. Oğluma araba alsam kime ne? Ama böyle bir şey yok. '400 bin liralık cip aldı' diye haber yapmışlar. Oysa oğlum dil eğitimine gidiyor. 10-15 bin liralık bir araç talebi var. Henüz onu bile yerine getiremedim. Saçmalıyorlar."

"KIRMIZI PLAKA İÇİN GİTTİ" İDDİASI

"Partinin sağladığı araca binmiş miyim ki kırmızı plaka için gideyim? Partinin aracını, partinin programları dışında kullanmayan birinin, kırmızı plaka için gittiğini iddia ediyorlar. Yıllardır bir akşam bile parti aracının bende kaldığını görmüşler mi bu söyleyenler? Öyle makam aracı derdim yok."

ŞANTAJ İDDİASI

"Bu saçmalıkları söyleyenlerin seviyesine mi ineyim? Beni bilenler biliyor. 12-13 yıldır bekar bir insanım. Özel hayatımın hesabını da yalnızca çocuklarıma veririm. Bir bayan arkadaşım olduğunu zaten saklamıyorum. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde, Çankaya Köşkü'nde verilen bir eşli davete, bayan arkadaşımla birlikte katıldım. Utanacağım bir özel görüntüm yok. 60 yaşında bir insanın, bir bayanla görüntümü gizlice çeken olduysa da çeken utansın. Bunu söyleyen beyinsizdir. Gizleyeceğim bir şey yok ki şantaj yapılsın."

ODASINI İKİ HAFTA ÖNCE BOŞALTTI

Tuğrul Türkeş'in ismi MHP'nin asansörünün ardından, internet sitesinden ve TBMM Grubu'ndaki milletvekili listelerinden de çıkarıldı. Parti yetkilileri Türkeş'in asansör konusundaki alınganlığına anlam verilemediğini, kendisinin 2 hafta önce yardımcısını göndererek odasını gizlice toplattığını" dile getirdiler.

Tuğrul Türkeş'ten hakkındaki 4 iddiaya yanıt

Tuğrul Türkeş'ten hakkındaki 4 iddiaya yanıt