Turgay Güler:Sarıgül 10 gün içinde adaylıktan çekilebilir

Turgay Güler:Sarıgül 10 gün içinde adaylıktan çekilebilir

Akşam Gazetesi yazarı Turgay Güler Karadeniz FM'de Adem Metan'show'un konuğu oldu.

'GAZETECİLERİN BİLDİĞİ BAZI ŞEYLER VAR'

30 Mart yerel seçimleri, 17 Aralık operasyonu gibi konularda çarpıcı iddialarda bulunan Güler, ‘gazetecilerin bildiği bazı şeyler var' diyerek Sarıgül'ün adaylıktan çekileceğini iddia etti. Güler 17 Aralık'taki yolsuzluk operasyonunu da önceden CHP'ye haber verdiklerini, Kılıçdaroğlu'na da Cumhurbaşkanlığı teklif edildiğini ileri sürdü.

'ADAYLIK GÜRSEL TEKİN'İN HAKKIYDI'

CHP'nin kaosların partisi olduğunu söyleyen Güler, Sarıgül adaylıktan çekilirse Gürsel Tekin aday gösterilebilir dedi. Güler ayrıca 'İstanbul adaylığı Gürsel Tekin'in hakkıydı. Bu hak Gürsel Tekin'in elinden alındı' diye konuştu.

'SARIGÜL'ÜN ADAYLIĞINDA SİHİRLİ ELLER VAR'

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sarıgül'ün adaylığına soğuk baktığını ve Sarıgül'ün CHP içinde istenmeyen adam olduğunu iddia eden Güler, Sarıgül'ün adaylığıyla ilgili ‘sihirli eller var' ifadesini kullandı. Ayrıca Sarıgül'ün adaylığının Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretinden sonra netleştiğini söyledi.

Turgay Güler:Sarıgül 10 gün içinde adaylıktan çekilebilir

'İSTANBUL'DA ŞİŞLİ MODELİ UYGULAYACAĞIZ'

Sarıgül hakkındaki yolsuzluk iddialarına da değinen Güler, Sarıgül'ün hiçbir mahkeme de aklanmadığını söyledi. Sarıgül'ün, ‘İstanbul'da Şişli modeli uygulayacağız' sözünü ise ‘dere yataklarını kurutup oraya gökdelenler yapması başarı mıdır' diyerek eleştirdi.

'FASULYE YEDİRİP ENERJİ ÜRETMESİNİ Mİ SAĞLAYACAĞIZ'

Cemaatin Türkiye'nin büyük enerji projelerine karşı olduğunu söyleyen Güler, ‘bu topluma fasulye yedirip enerji üretmesini mi sağlayacağız' dedi. Son günlerde yaşanan krizi ise ‘milli mücadele dönemi' olarak tanımladı.