Turizm çalışanlarına 250 lira taksitle ev müjdesi
AA

turizm

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, uygun ödeme koşullarıyla turizm çalışanlarının ev almasının önünün açılacağını belirterek, "250 lira taksitle konut imkanından turizm çalışanları başta olmak üzere 200 bin kişi yararlanacak" dedi.

Elvan, yaptığı yazılı açıklamada, deniz taşımacılığı dahil Antalya turizmi için yeni projeler hazırlandığını, bu projelerle kentin çekim merkezi haline geleceğini vurguladı.

12 AYLIK HİZMET İÇİN ALTYAPI OLUŞTURULUYOR

Turizm sektöründe çalışanların yüzünü güldürecek girişimlerin olduğunu ifade eden Elvan, şunları kaydetti: "Turizm çalışanları, 12 aylık süre içinde yaklaşık 7 ay çalışıp 5 ay işten çıkartılıyor. Sezon öncesinde de yeniden işe alınıyor. Bu konu, Sayın Başbakanımız ile konuşulup tartışıldı. Çalışanların kesintisiz 12 ay hizmet verebilmesi için gerekli altyapıyı oluşturacağız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile de görüştük. Bir çalışma yaptılar, değişik alternatifler var. Bu alternatifleri otel sahiplerimizle oturup konuşacağız. Onların da 'evet' diyeceği bir alternatifi uygulamaya koyacağız ki çalışanlarımız 4-5 aylık süreçte açıkta kalmasın. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konuyla ilgili çalışmayı sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde detayları netleşecek."

250 LİRA TAKSİTE EV İMKANI

Elvan, turizm çalışanlarının ev sahibi olması için TOKİ ile yapılan çalışmalara da değinerek, "Uygun ödeme koşulları ile turizm çalışanlarının ev almasının önü açılacak. 250 lira taksitle konut imkanından turizm çalışanları, dar gelirliler ve emekliler başta olmak üzere 200 bin kişi yararlanacak" bilgisini paylaştı.

Turizm çalışanlarına 250 lira taksitle ev müjdesi

ALTINPORTAKAL YAT LİMANI ÜST GELİR GRUBUNA HİTAP EDECEK

Elvan’ın Antalya için öne çıkan projeleri arasında bulunan ve yer tespiti yapılan Altınportakal Yat Limanı için bin 400’e yakın yat bağlama kapasitesi planlanıyor. Liman sadece yat bağlama alanı olarak kullanılacak, üzerinde yapılaşma olmayacak. Limanın, üst gelir grubundan turistleri Antalya’ya çekmesi planlanıyor.

KRUVAZİYER LİMANLAR

Altın Portakal Yat Limanı dışında, Lara ve Demre’de inşa edilecek kruvaziyer limanları projesini de geçtiğimiz günlerde paylaşan Lütfi Elvan, ihtiyaç olması halinde diğer ilçelerde de yat limanları planlanacağını kaydetti. Turizme en büyük desteği demiryoluyla sağlayacaklarına dikkat çeken Elvan, "Antalya’dan Kayseri’ye uzanacak hızlı tren hattıyla Antalya ile Kapadokya buluşacak. Böylece turistlerin iki önemli turizm durağı arasındaki ulaşımları kolaylaşacak. Ayrıca Antalya-Eskişehir hızlı tren hattı ile İstanbul ve Ankara’dan Antalya’ya en kolay yoldan bağlantı kurulacak" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)