Türk tırlarının gecikmesi Rusya'da otomotiv üretimini etkiledi
Ajanslar

Saint Petersburg Endüstriyel Politikalar Komitesi Başkanı Maksim Meiksin, Türkiye'den otomotiv yedek parçaları yüklü tırların gümrüklerde bekletilmesi nedeniyle otomotiv üretiminin durabileceğini belirtmişti.

İŞLEMLERİN HIZLANDIRILMASINI İSTEDİ

Bu açıklamanın ardından St. Petersburg Vali Yardımcısı Sergey Movçan'ın Rusya Federal Gümrük Dairesi’ne başvuruda bulunarak Türkiye’den gelen otomotiv yedek parçası yüklü tırların ülkeye giriş işlemlerinin hızlandırılmasını istediği ortaya çıktı.

"BİRÇOK İŞLETME ÜRETİMİ DURDURMAK ZORUNDA KALACAK"

Gümrük sorununa bağlı olarak hammadde ve yedek parça alamayan St. Petersburg’daki otomotiv fabrikalarının üretimin durdurabileceği uyarısı yapan Mavçan, mektubunda şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’den otomotiv parçası taşıyan tırların gümrük işlemlerinin çok uzun sürmesine bağlı olarak otomobil fabrikalarının ürün alamaması ya da hammadde sevkiyatının düzensiz gerçekleşmesi yüzünden birçok işletme, kısa süre sonra üretimi durdurmak zorunda kalacak.”Türk tırlarının gecikmesi Rusya'da otomotiv üretimini etkiledi

RUSYA'DA YILDA 400 BİN ARAÇ ÜRETİLİYOR

Rusya'daki otomobil üretiminin yüzde 24'ü Saint Petersburg şehrinde gerçekleştiriliyor. Toyota, Nissan, Hyundai, Scania ve MAN gibi firmalar, Saint Petersburg'ta yılda yaklaşık 400 bin araç üretiyor.