Türkeş'in kurduğu Ülkücülerin efsanevi gazetesi satılıyor

ç

Üsküdar ve Hergün Gazetesi Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Adnan Odabaş, 10 yıldır yayın hayatını sürdürdüğü Hergün Gazetesi'ni satmaya karar verdiğini belirterek, şunları söyledi;

TÜRKEŞ'İN TALİMATIYLA KURULDU

"Saygıdeğer okuyucularımız, merhum Başbuğ Alparslan Türkeş'in talimatıyla kurulan, 1980 öncesinin üçüncü büyük gazetesi olan, Ülkücü-Milliyetçi camianın kanı ve gözyaşı ile özleşmiş Hergün Gazetesi'ni, yaklaşık 10 yıldır şirket bünyemizde yayınlamaya devam ediyoruz. Türkiye genelinde resmi kurumlar, milletvekilleri, bakanlıklar, müsteşarlıklar, valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi parti il başkanlıkları, üniversiteler ve sivil toplum örgütleri başta olmak üzere, yayın çizgisiyle ilgili oldukları, olabilecekleri düşünülen kişilere de düzenli olarak 15 günde bir yaklaşık 10 bin adet Hergün Gazetesi gönderiyoruz"

ODABAŞ: "HERGÜN GAZETESİ GÜNLÜK YAYIN YAPMALI"

Bugün, mevcut yayın dizisinde Türk milliyetçilerinin ortak sesi olabilecek yayın bölümü boştur! Her ne kadar 1-2 örnek var ise de, bunların o boşluğu doldurduğu kesinlikle söylenemez. Propaganda medyası, sis bombalarında halkın alıştığı, sevdiği, hoşlandığı, rengi kullanmaktadır. Kanaatimizce, bu renge mesafeli vasıtalarla halkın, okuyucunun gerçekleri görmesini sağlamak kolay değildir. Türk milliyetçileri, Türkiye’nin gerçek çıkarlarını savunurken yeterli, doğru ve çeşitli bilgiyle beslenmelidir. Bu bilginin günlük kaynağı olabilecek bir yayın organından şu anda mahrumuz. Özetle sunulan bu kanaatler, günlük yayınlanacak olan Hergün Gazetesi’nin yayın politikasının da çerçevesini oluşturacaktır" diye konuştu.

"BAHÇELİ’NİN TEKLİFİ İÇİME SİNMEDİ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin daveti üzerine kendisiyle görüştüğünü belirten Odabaş, " ‘Siz, Başbuğ Alparslan Türkeş’in siyasi mirasına sahip çıktınız ama, gazetesine sahip çıkmıyorsunuz’ dediğimde, ‘Doğru söylüyorsun... Ülkücü kardeşlerimizin kanı ve gözyaşının bulunduğu Hergün Gazetesi’ne sahip çıkılmalı. Ancak, benim akademisyen arkadaşlarım var. Tüm köşe yazarlarını ben vereceğim. Sen de, bu işin başında olacaksın. Kutup Yıldızı gibi bizleri yönlendireceksin. Tarafsız bir gazete yapacaksın’ şartını koştu. Ben de, kendisine, ‘Köşe yazarlarını MHP Genel Başkanı tayin edecek. Ben nasıl bir tarafsız gazete yayınlayacağım’ dedim. İsimlerini söyleyemeyeceğim bir çok siyasi parti temsilcisi ve işadamı, ‘Türk milliyetçiliğini yargılayan, sorgulayan ve yeniden tarifini yapacak bir Hergün Gazetesi çıkarırsan sana destek veririz’ dediler.

GAZETELERİ ALANLARA DESTEK VERECEĞİM

İşte değerli okuyucularım, Türkiye’de bir dava adamı olarak, milli ve manevi değerleri muhafaza ederek, gazete çıkarmanın ne kadar zor olduğunu sizlere kısaca anlatmaya çalıştım. 28 yıldır Üsküdar Gazetesi’ni, 10 yıldır da Hergün Gazetesi’ni çıkardığım halde, devlet kurumlarından hiçbir resmi reklam ve ilan almadan hiçbir şirketimiz adına devletten ihale ve kredi almadan meslek hayatını sürdürmenin ne kadar zor olduğunu sizlere anlatmaya çalıştım. Hergün Gazetesi’ni günlük bir gazete olması için uzun bir süre mücadele ettim. Ancak, yukarıda yazdığım ve yazamadığım bir çok sebeplerden dolayı Hergün Gazetesi’nin isim hakkını satmaya karar verdim. Almayı düşünen kişi ve kuruluşlara elimden gelen her türlü desteği vereceğimi de şimdiden belirtiyor, bize bugüne kadar reklam vererek, abone olarak destek veren; köşe yazılarıyla okuyucularımızı aydınlatan yazarlarımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.