Türkiye'nin ilk ve tek kadın komutanı görev başında

Türkiye'nin ilk ve tek kadın komutanı görev başında

29 yaşındaki Şenay Haydar Türkiye'nin ilk ve tek kadın komutanı ünvanına sahip. 6 ay önce anne olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Haydar, Ordu'nun Mesudiye İlçesi Jandarma Komutanlığı'na bağlı Çavdar Jandarma Karakolu'nun komutanı.

ÖNCELİKLİ HEDEFİ KADINA KARŞI ŞİDDET

Şenay Astsubay komutanlık görevini yürütürken, kadına karşı şiddet ve çocuk istismarı ile de mücadele edecek. 'Öncelikli hedefim şiddeti sıfırlamak' diyen Haydar, Mesudiyeli kadınlarla da sık sık sohbet edip, kadın hakları konusunda bilgiler veriyor. Geçen yıl Çavdar Jandarma Karakolu sınırları içerisinde 12 kadına şiddet olayı meydana gelmiş.

Karakol komutanı Astsubay Üstçavuş Şenay Haydar 24 saati dolu dolu geçiriyor. Kendi bölgesindeki asayiş, terör ve benzeri olaylarla ilgili çalışmaları da emrindeki astsubay, uzman çavuş ve erlerle birlikte yürütüyor.

İşte Türkiye'nin ilk ve tek kadın komutanı

EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ EŞİ

Şenay Astsubay, en büyük desteği de kendisine bu görevi uygun bulan komutanlarından, eşi Ramazan Haydar'dan, Mesudiye Kaymakamı Lütfullah Ün ve hakim olan eşi Filare Ün'den alıyor.

Mesudiye Kaymakamı Lütfullah Ün, hakim eşi Filare Ün ve Astsubay Şenay Haydar, birlikte 'Kadına karşı şiddet ve çocuk istismarı ile mücadele' hakkında bir projeye de imza atmış. Şimdilerde bu 3'lü köy köy dolaşarak vatandaşların derdini dinliyor, ev ziyaretlerinde bulunarak sorunları yerinde izliyorlar.

Türkiye'nin ilk ve tek kadın karakol komutanı Şenay Haydar, daha şimdiden Mesudiye halkının sevgilisi oldu. Astsubay Şenay'ı Mesudiye'liler adeta bağırlarına bastı.