Türkiye'ye gelen gurbetçilerin tatil dönüşü trafik çilesi
Ajanslar

Avrupalı Türk işçilerinin çıkış için geldiği Kapıkule'de 5 kilometre kuyruk oluşturdu. Kuyruk nedeniyle işçiler Kapıkule yerine Pazarkule ve Hamzabeyli Gümrük Kapıları'na yönlendiriliyor.

Türkiye'ye gelen gurbetçilerin tatil dönüşü trafik çilesi

AVRUPA'DA YAŞAYAN GURBETÇİLERİN TÜRKİYE'DEKİ TATİLİ BİTTİ

Türkiye'de tatillerini geçiren, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Türk işçilerinin, dönüşleri başladı. Türkiye’de 4- 5 haftalık yaz tatillerini geçiren işçiler dönüş yolunda tüm uyarılara rağmen Kapıkule Sınır Kapısını tercih etmeleri nedeniyle, gümrükte 5 kilometre araç kuyruğu oluştu. Kuyruk nedeniyle polis ekipleri, araç sürücülerini sollama yapılmaması konusunda uyarıp Hamzabeyli ile Pazarkule Sınır Kapılarına yönlendirdi. Polisin uyarılarını dikkate alan sürücülerin bir bölümü diğer gümrük kapılarına yönelirken, bir bölümü ise kuyrukta beklemeyi tercih etti.

Türkiye'ye gelen gurbetçilerin tatil dönüşü trafik çilesi

HER YIL AYNI ÇİLE

Belçikaya gitmek için yola çıkan ve 3 saattir kuyrukta beklediğini söyleyen Seçkin Kuran, "Yetkililerle görüştüm sorunun Bulgaristan tarafında olduğunu söylüyorlar. Neden bu sıkıntımıza bir çare bulmuyorlar. Biz geçen yıl da bu çileyi çektik önceki yılda. Bu çilemiz bitsin bir çözüm bulmalarını istiyoruz" diye konuştu. Almanya’ya giden Hayrettin Duran ise, "Bize yetkililer yaptıkları açıklamalarda artık kuyruk olmayacak, rahatlıkla beklemeden geçiş yapabileceğimizi söylüyorlar fakat, buraya geldiğimizde durum ortada. Burada tuvaletimizi yapacağımız yer bile yok. Yaşadığımız rezillik. Sırada beklemek istemiyoruz" dedi.

Türkiye'ye gelen gurbetçilerin tatil dönüşü trafik çilesi

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri yoğunluğun Bulgaristan tarafında yaşandığını, Türk işçilerini diğer sınır kapılarını kullanmalarına yönelik uyarmalarına rağmen Kapukule Sınır Kapısı'nı tercih etmeleri nedeniyle kuyruk oluştuğunu belirtti.