Turritopsis Dohrnii  nedir
ensonhaber.com

1231

Bir grup bilim adamı tarafından keşfedilen Turritopsis Dohrnii popüler kültürdeki ismi olan ölümsüz canlı olarak tanınıt. Bunun nedeni ise canlının ölüme yaklaşacağını hissettiğinde tüm hücre yapısını yenilemesi yani bir nevi yeniden doğmasıdır.

NASIL YAŞAR

Okyanusun güneş görmeyen ışıksız bölgelerinde yaşayan Turritopsis Dohrnii, biyolojik olarak kendini yenilemektedir. Polip evresinde bulunan deniz anası Medusa evresine geçerek burada yaşlılığını yaşar ve ölmesi gerekirken tekrardan genç olduğu Polip evresine geri döner. Bu şekilde her yaşlandığında kendisini yenileme fırsatı bulur. Bu bilim insanları tarafından da laboratuvar ortamında test edilerek ispatlanmış bir bulgudur.

Denizanası aslında diğer türleri ile benzer fiziki özellikler göstermektedir. Açık denizlerde ve okyanuslarda yaşayan jel kıvamındaki bu canlılar, fiziki bir müdahale almadığı sürece biyolojik ve kimyasal olarak kendilerini devamlı yenilerler. Fakat bu yenilemenin sınırı tabi ki bilinmemektedir. Her canlının öldüğü dünyamızda denizanasının da vücudunun yenilenmesinin bir sınırı olduğu biliniyor.