TÜSİAD Başkanı’nın idam cezası ve AB ilişkileri kaygısı
ensonhaber.com

Symes, CNN Türk'te canlı yayında yaptığı açıklamalarında şunları söyledi:

İDAM CEZASI TARTIŞMALARI İŞ DÜNYASINI RAHATSIZ EDİYOR

"İdam cezası konularının konuşulması iş dünyasını çok rahatsız ediyor. Ağustos ayında Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızla birebir gerçekleştirdiğimiz temaslarımızda  idam konusunu kapsamlı olarak konuştuk.

İDAMA SON DERECE KARŞIYIZ

Bizim duyduğumuz hep şu şekilde çekilen acılardan dolayı halktan böyle bir talep gelirse özellikle cumhurbaşkanımız bunu mutlaka parlamentoya götüreceğini bu talep neticesinde söylüyor dolayısızla bir talebin oluşması lazım şuanda açıkcası biraz daha sakin beklemek lazım. Biz idama son derece karşıyız.

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran: Biz idama karşıyız VİDEO

AB İLE İLİŞKİLERİMİZ ÇOK ÖNEMLİ

AB uzun vadeli stratejik ve güçlü geçmişiyle ortağıdır. Açıkçası eğer önümüzdeki dönemde teknoloji alanında demokratik standartların geliştirilmesinde terörle mücadelede AB ile olan ilişkilerimiz çok önemlidir.

GERGİNLİĞİ ORTADAN KALDIRMALIYIZ

İki taraftaki liderlerinde çok fazla sapmayacağını düşünüyorum. İş dünyamızın talebi de bu yöndedir. Son dönemde AB ile olan bu tedirginlik iş dünyasını fazlasıyla tedirgin ediyor. Bunu ortadan kaldırmalıyız aynı mesajı veriyoruz.

Dün TÜSİAD’da maliye bakanımızla 5 saatlik geniş bir ekibiyle bir çalışma toplantısı yaptık. Biz gündemdeki bu tür gündemi işgal eden konular yanında Türkiye’nin rekabet gücünü artıracak konularda Ankara ile yakın çalışıyoruz. Bunu önemsiyoruz."

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran'dan AB uyarısı VİDEO

TÜSİAD Başkanı’nın idam cezası ve AB ilişkileri kaygısı