Twitter'da oluşan hata, gizli hesapları herkese açtı
ensonhaber.com

Twitter'ın ayarlar sekmesinden kullanıcılara sunduğu 'Tweetlerini korumaya al' ayarı sayesinde kullanıcılar Twitter hesabını diğer kullanıcılara kapatarak, sadece izin verdiği kullanıcıların profile erişebilmesini sağlıyor. Ancak Twitter'da meydana gelen bir hata, gizli hesapların gönderilerini herkese açık hale getirdi.

twitter

BİRÇOK KULLANICI ETKİLENDİ

Birkaç yıl boyunca Twitter'ın android uygulamasında meydana gelen bu gizlilik hatası, birçok kullanıcıyı etkilemiş durumda. Söz konusu hataya açıklık getiren yetkililer, bu hatanın sadece kullanıcıların hesabında yaptığı değişikliklerden sonra meydana geldiğini söyledi. Örneğin eğer Twitter profiliniz gizliyse, hesabınıza kayıtlı e-posta adresinizi değiştirdiğiniz anda, hesap gizliliğiniz ortadan kalkıyor ve profiliniz herkese açık hale geliyor.

twitter

TWITTER'DAN AÇIKLAMA

Twitter'daki resmi Twitter Destek hesabından, meydana gelen hatayla ilgili resmi açıklama geldi. Söz konusu açıklamada şu ifadeler kullanıldı: ''Twitter'ın android uygulamasında, Twitter gizlilik ayarının devre dışı kaldığını tespit ettik ve sorunu düzelttik. Etkilenen kullanıcıları uyararak ayarları tekrar eski haline getirdik.''

Twitter, söz konusu hatanın  3 Kasım 2014 ile 14 Ocak 2019 tarihleri arasında Twitter kullanan kullanıcıları etkilendiğini söyledi. Siz de kendi hesabınızın bu durumdan etkilenip etkilenmediğini öğrenmek için ayarlarınızı kontrol edebilirsiniz.