Uğur Kurt Sivas'ta toprağa verildi

Uğur Kurt Sivas'ta toprağa verildi

Okmeydanı'nda Berkin Elvan ve Soma maden faciasında ölenleri anmak için gösteri yapmak isteyen gruplara polisin müdahalesi ve sonrasında çıkan olaylar esnasında cemevinde bir cenazeye katıldığı sırada başına isabet eden kurşunla öldürülen Uğur Kurt için köyünde cenaze töreni düzenlendi.

Uğur Kurt Sivas'ta toprağa verildi

YAKINLARI FENALIK GEÇİRDİ

Dün akşam İstanbul'dan yola çıkarılan cenaze, kalabalık bir konvoy eşliğinde sabah saat 09.30 sıralarında köye ulaştı. Kent merkezinden İstanbul ile çevre köy ve illerden gelenler köydeki törene katıldı. CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ile il teşkilatı üyeleri de cenazede hazır bulundu. Cenazenin taşındığı otobüsten inen yakınları fenalık geçirdi.

Uğur Kurt Sivas'ta toprağa verildi

''CANIMIZ YANDI, DEVLETİ YÖNETENLER BUNU PAYLAŞMADI''

Bir süre omuzlarda taşınan Uğur Kurt, daha sonra köyün dışındaki boş bir araziye getirilerek buraya konuldu. Babası Kemal Kurt ve kardeşleri de son kez tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez cenaze başında kısa bir konuşma yaptı. Canlarının yandığını ama buna karşın devleti yönetenlerin bunu paylaşmadığını ifade eden Geçmez, "Acı sadece ailenin değil, bu acı vicdanını yitirmeyen herkesin acısıdır. Ailemizin dostlarının başı sağ olsun" dedi. Daha sonra Uğur Kurt için cenazeye katılanlardan helallik alındı. Helalliğin alınmasının ardından kılınan cenaze namazının ardından Kurt'un tabutu omuzlarda taşınarak köy mezarlığına getirildi. Burada Uğur Kurt gözyaşları arasında toprağa verildi.

AİLESİ SLOGAN ATANLARA TEPKİ VERDİ

Cenazenin toprağa verildiği sırada Sivas Demokrasi Platformu mezarlık yanında pankart açıp slogan attı. Bu sırada Uğur Kurt'un ablaları ve bazı yakınları gruba tepki gösterdi. Slogan atılmamasını isteyen aile yakınları ile grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Cenazede bulunanların araya girmesiyle gerginlik de önlendi.

ACILI BABA: "ADALET İSTİYORUZ"

Kemal Kurt, "Kelimelerin bittiği yerdeyiz. Ne söyleyelim. Allah geride kalanlara sabır versin. Yavrumun mekanı cennet olsun. Suçlular kimse bulunsun. Adalet varsa bu memlekette kanun varsa oğılumun katillerin bulsunlar. Adalet diye bir şey yok şu anda. Ben öyle görüyorum. Ne adalet var ne kanun var. Ama varsa bulmaları lazım" dedi. Kendisini hiç bir yetkilinin aramadığını belirten acılı baba, "Hiç kimse aramadı. Ne devletten. ne hükümetten yetkili hiç kimse aramadı. Ben bunu onların vicdanına bırakıyorum. Merhametleri varsa olur" diye konuştu.