Ukrayna: Ateşkes anlaşmasına vardık

Hükümet karşıtı protestolara sahne olan Ukrayna'da gerilimi düşürecek bir hamle geldi. Devlet Başkanı Yanukoviç, muhalefet ile krizin çözümü konusunda müzakerelerin başlatılması kararı aldıklarını kaydederken, muhalif lider Yatsenyuk, ateşkes anlaşmasına varıldığını söyledi.

Ukrayna: Ateşkes anlaşmasına vardık

GÖSTERİLERDE 26 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yaklaşık 3 aydır süren olaylarda en kanlı günler yaşandı. Dün akşamdan bu yana toplam 26 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin 10'unun polis olduğu belirtildi. Başkent Kiev'de 10 bin kişi, çatışmaların yaşandığı meydanı terk etmedi.

YAS İLAN EDİLDİ

Yanukoviç ayrıca, yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler ve yaralananlar nedeniyle yarın "ulusal yas" ilan etti.

GENELKURMAY BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, 25 kişinin hayatını kaybettiği hükümet karşıtı gösterilerin ardından Genelkurmay Başkanı Volodymyr Zaman'ı görevden aldı. Yanukoviç, Zaman'ın yerine Deniz Kuvvetler Komutanı Yuriy Ilyin'i getirdi.

OBAMA'DAN UYARI

Uluslararası bir zirveye katılmak üzere geldiği Meksika'nın Toluca kenti havaalanında konuşan Obama, ABD'nin, Ukrayna'da meydana gelen şiddet olaylarını en sert şekilde kınadığını belirtti. ABD Başkanı Barack Obama, çizginin aşılması halinde "Bunun sonuçlarının olacağı" uyarısında bulundu.

Kiev'in Bağımsızlık Meydanı alev alev - izle