Ukrayna'da gösteride bomba patladı: 1 ölü 100 yaralı
AA

ukrayna gösteri

Polis, zorla parlamento binasına girmeye çalışan topluluğa biber gazı ile müdahale etti. Müdahaleler sırasında göstericilerin polise el bombası attığı ve 1 polisin hayatını kaybettiği, çok sayıda polisin yaralandığı öğrenildi.

Olayla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenko, polis kuvvetlerine el bombası atıldığını bildirdi. Gerashchenko, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, “El bombası Verkhovna Rada kolluk kuvvetlerine atıldı. Birkaç polis ciddi bir şekilde yaralandı” ifadelerine yer verdi.

Ukrayna'da olaylı gösteriler: 1 ölü 100 yaralı

Ukrayna'da gösteride bomba patladı: 1 ölü 100 yaralı

1 POLİS ÖLDÜ 10 POLİS YARALANDI

İçişleri Bakanlığı Basın Servisi tarafından daha sonra yapılan açıklamada da parlamento binası önünde çok sayıda polisin yaralandığı bildirildi. 10 polisin durumunun ciddi olduğunu belirten basın servisi, 1 polisin öldüğünü, protestocular arasında yaralananların sayısının bilinmediğini, ancak çatışmalar nedeniyle 100 kadar olduğunu ifade etti. El bombasını atan kişinin tutuklandığı belirten açıklamada, toplam 30 kişinin tutuklandığı ve tutuklamaların artmasının beklendiği kaydedildi.

Yerel yönetimin anahtar koşullarından biri olduğu Minsk Anlaşması, şubat ayında Donbas savaşının ardından Ukrayna ve Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyeti arasında imzalanmıştı. Kendi kendilerine bağımsızlığını ilan eden Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyeti, 11 Mayıs’ta yapılan referandumun ardından bağımsızlığını kazanmıştı. Cumhurbaşkanı Poroşenko, Minsk koşullarıyla Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyeti’ne özel statü vermiş oldu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)