Ümit Özat: Ölmeden Fenerbahçe'nin başına geçeceğim

Fenerbahçe'nin unutulmaz kaptanlarından Ümit Özat, takımının kamp yaptığı otelde açıklamalarda bulundu.

"HEDEFİM FENERBAHÇE"

Özat yaptığı açıklamada "Kadıköy'ü çok özledim. Orası Ümit'in Ümit olduğu yer. Bu can bu tende olduğu sürece bir gün Ümit Özat o takımın başına geçecek. Bu hedef ve istek hiçbir zaman bitmeyecek. O, bir gün olacak.” dedi.

OLAYLARIN ADAMI ÜMİT ÖZAT

Ümit Özat hem yorumculuk hem de teknik direktörlük yaptığı süreçlerde yaptıklarıyla da gündemi uzun süre meşgul etmişti.

SİMGE FISTIKOĞLU İLE CANLI YAYINDA TARTIŞTI

2012 yılında Habertürk kanalında yorumculuk yapan Ümit Özat, programın kadın yorumcusu Simge Fıstıkoğlu ile tartışmaya girmiş ve "Futbol erkek oyunudur. Kadınlar anlamaz. Ben ekibimde asla kadın çalıştırmam. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma" demiş ve bir anda gündem değişmiş kadın hakları savunucuları sosyal medyada Ümit Özat'a karşı ayaklanmıştı.

Ümit Özat: Ölmeden Fenerbahçe'nin başına geçeceğim

KADIN ANTRENÖR TRANSFER ETTİ

Bu olayın üzerinden çok geçmeden "Ben ekibimde kadın çalıştırmam" diyen Ümit Özat, Elazığspor teknik direktörüyken kadın antrenör Duygu Erdoğan'ı yardımcısı olarak transfer etmişti.

Ümit Özat: Ölmeden Fenerbahçe'nin başına geçeceğim

TARAFTARLARA HAREKET ÇEKTİ

2014-2015 sezonunda ise Elazığspor'u çalıştıran Ümit Özat, Hami Mandıralı'nın çalıştırdığı Antalyaspor'a konuk olmuştu. Sahadan 2-1 mağlubiyetle ayrılan Elazığspor'un teknik direktörü Ümit Özat'a tribünler tepki göstermiş ve Ümit Özat da taraftarlara el hareketi çekmişti.

Ümit Özat: Ölmeden Fenerbahçe'nin başına geçeceğim

HAMİ MANDIRALI'YLA DA TARTIŞTI

Maçın gerilimine yenik düşen Ümit Özat, Antalyaspor teknik direktörü Hami Mandıralı'yla da tartışmış ve "Benim yaptığım hareketi sahada olup, yapmayan yok. Bu yaptığımın doğru olduğu anlamına gelmez. Hami Mandıralı bana küfür etti ben de ona ettim. Onun seviyesine düştüğüm için hatalıyım. Hami Mandıralı gibi Almanya'ya gidip 2 hafta sonra ağlayıp dönmedim. Almanya'da kaptanlık yaptım. Evde bir bardak su isteyemeyenler sahada aslan kesiliyor. Maçı kaybetmişim 200-300 kişi bana küfrediyor, ben de o hareketi yaptım. Yanlış ama benim tarzım bu." ifadelerini kullanmıştı.

Ümit Özat: Ölmeden Fenerbahçe'nin başına geçeceğim

HAMİ MANDIRALI KONUYU UZATMADI

Hami Mandıralı da bu sert ifadelere karşılık "Hakemle konuştum ama üslup dışı bir konuşma değil. Herkesin karakter yapısı var. Herkes hak ettiği yerdedir, hak ettiğini yaşar. Benim öyle bir tavrım olmaz olmayacak. Biz yenildiğimiz zaman da rakiplerimizi tebrik ederiz. Bu tip tavırlar hiçbir teknik adama yakışmıyor. Hoş değil" diyerek tartışmayı uzatmamıştı.