Üsküdar'da karayla denizi birleştiren yağışa açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentte su baskınlarına neden olan yağışla ilgili konuştu.

TOPBAŞ: AFET BOYUTUNDA

Topbaş, "Yağmurlar zaman zaman mevsim ortalamalarının çok üzerinde düşmekte. Bunu bütün Avrupa ve dünya kentlerinde görmekteyiz. Türkiye 'de de maalesef bunu görüyoruz. Son 80 yılın en kurak dönemi yaşanırken bir taraftan da büyük bir afet boyutunda ki, çekilen fotoğrafları da gördünüz. Gökyüzü sanki denizle buluşuyor, ciddi bir yağış var" dedi.

Üsküdar'daki yağmur, Kadıköy'den objektiflere böyle yansıdı:

Üsküdar'da karayla denizi birleştiren yağışa açıklama

Şiddetli yağmur sonrası Üsküdar'ı su bastı İZLE

BELEDİYE: TSUNAMİ GİBİYDİ

Üsküdar Belediyesi'nin basın danışmanlığından da o görüntülerle ilgili bir açıklama geldi: "Dün akşam üstü yağan yağmur ve lodosla birlikte Üsküdar İskelesi'nde yolla deniz suyu birleşmiştir. 5 dakika içinde, küçük bir tsunamiyle araçlar ve vatandaşlar su birikintisi içinde kalmıştır. Sular 5 dakika sonra tekrar denize çekildikten sonra hayat normale dönmüştür. Kısa süreli yaşanan panik yaşanması neticesinde can ve mal kaybı meydana gelmemiştir.”

Üsküdar'da karayla denizi birleştiren yağışa açıklama

TÜRKMEN: YAĞDI VE GEÇTİ SORUN YOK

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise, “Üsküdar'da son yılların en şiddetli yağmuru yağdı. Metrekareye 45 kg. yağmur düştü. Yağmurun yağması bizi mutlu etti. Yağdı ve geçti. Herhangi bir sorun yok. Lögarların küçültüldüğü iddiaları doğru değil. Lodosun etkisiyle böyle bir görüntü oluştu” dedi.

Üsküdar'da karayla denizi birleştiren yağışa açıklama