Validebağ Korusu'nda neler oluyor İZLE

validebağ

Validebağ Korusu'nda cami yapılacak iddiası ile ayaklanan mahalleli, koruda günlerdir nöbet tutuyor. Cami yapılmasına karşı çıkan kalabalık grup, günler öncesinde başlattıkları nöbeti, şiddetli yağışa rağmen, poşetlere sarınarak sürdürmeye devam etti.

Validebağ Korusu'nda neler oluyor İZLE

İNŞAAT ALANINA ARABALARINI PARK ETTİLER

Eylemciler, bugün de çıkmaz sokağa araçlarını park ederek şantiye alanına iş makinelarının giriş çıkışını engellemek istedi. Vardiya ve araç değişikliği için yolu açmak isteyen çevik kuvvet müdahaleye hazırlandı. "Araç çekilmiyor diye halkı mı döveceksiniz, çekici çağırın" tepkisi üzerine gelen trafik ekipleri araçları çekti.

Validebağ Korusu'nda neler oluyor İZLE

ARAÇLARI SAHİPLERİ İÇİNDEYKEN ÇEKTİLER

Sürücülerin araçları çekmemesi üzerine Trafik Vakfı'na ait çekiciler devreye girdi. Çekicinin "Araçlarınızı kaldırın" anonsunun ardından vatandaşlar önce çekicinin önüne geçti, daha sonra çekilerek aracın geçmesine izin verdi. Ancak araçların birbirine çok yakın park etmesi nedeniyle çekici işlem yapmakta zorlandı. Araçlar, vatandaşların itirazları arasında sürücüleri içindeyken çekiciye yüklendi.

Araçları sahipleri içindeyken çektiler İZLE

Validebağ Korusu'nda neler oluyor İZLE

VALİDEBAĞ'DA NELER OLUYOR?

Validebağ'da günlerdir devam eden eylem, koruya cami yapılacağı iddiası üzerine başladı. Ağaçların kesileceğini ileri süren mahalleli, çalışmaların önüne geçmek için koruda nöbet tutmaya başladı. Ancak koruya cami yapılacağı yönündeki iddiaların, adı finansör olarak geçen İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar'ın Radikal'e yaptığı açıklama ile de gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

CAMİ DEĞİL MESCİT, KORUYA DEĞİL OTOPARKA

Çağlar, finansör olmadığını söylerken, koruya cami değil, Çamlıca konaklarının otoparkına mescit yapılmak istendiğini söyledi. Radikal'dan İdris Emen'e konuşan Çağlar, caminin finansmanı ile ilgili kendisi hakkındaki iddialardan haberdar olmadığını belirtti ve ekledi;

"MESCİT İÇİN KURULAN DERNEĞİN ÜYESİYİM'

"Validebağ Korusu’nun yakınında bulunan Çamlıca Konakları sitesinde oturuyorum. Çamlıca Konakları'nda 280 hane var. Bir mescit ihtiyacı olduğu için site yönetimi bir mescit yapma kararı aldı. Mescidin yapılması için bir dernek kurulması lazımdı. Bana ‘sen de üye olur musun?’ dediler ben de kurulan derneğe üye oldum. Zaten bu karar bütün sitenin ortak aldığı bir karar. Şu anda Validebağ’da yapılmak istenen cami için herhangi bir bağış yapmadım. Kurulan derneğin bir üyesi olduğum için ileride dernek yönetimi cami için bir bağış yapma kararı alırsa ben de imkanlarım çerçevesinde herkes gibi bağış yaparım. Ancak oraya cami yaptıracak kişi ben değilim."

Validebağ Korusu'nda neler oluyor İZLE

"VALİDEBAĞ'A ÇİVİ ÇAKILSA AYAĞA KALKARIZ"

Cami yapılmak istenilen alanın Validebağ Korusu olmadığını belirten Çağlar, "Cami yapılmak istenilen alan Validebağ Korusu değil, Çamlıca Konakları’nın sosyal tesis otoparkıdır. Validebağ bizim çok kıymet verdiğimiz bir alan. Oraya bir çivi bile çakılacak olsa biz ayağa kalkarız. Validebağ’a hiçbir şey yaptırmayız. İstanbul’un nefes aldığı bir yer orası" dedi.

Validebağ Korusu'nda neler oluyor İZLE

"KULAĞIMIN DİBİNDE EZAN SESİ İSTEMİYORUM"

Koru önünde bekleyen kalabalık gruptan bir kadın ise, ilaçlarla uyuduğunu ve ezan sesi duymak istemediğini söyleyerek, "Ben belki sabaha karşı uyuycam niye ezan sesiyle uyanayım, çirkin şeyler bunlar. Bıraksınlar son zamanlarımızı rahat yaşayalım." dedi.

Validebağ'da ezan sesi duymak istemiyorum İZLE

CHP'li Mahmut Tanal yine polisle tartıştı haberi

Validebağ Korusu'nda neler oluyor İZLE