Van'da bankada 9 saat süren rehine krizi sona erdi
AA

VAN

Van-Erciş kara yolundaki Van Ticaret Borsası'nın alt katında bulunan bir banka şubesinde görevli personeli rehin alan 29 yaşındaki Veysel Y., polisin 9 saat süren çabası sonucu ikna edilerek teslim oldu.

Operasyonu yürüten İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan tarafından bankadan çıkarılan Veysel Y., polis aracına bindirilerek emniyete götürüldü.

Şahsın teslim olmasının ardından bankaya giren özel harekat polisleri, rehineleri de tek tek dışarı çıkardı.

Banka çevresinde saatlerce rehinelerin kurtarılmasını bekleyen aileler, bankadan çıkarılan yakınlarına sarılarak sevinç gözyaşı döktü.

Polis aracına bindirilen rehinelerin, ifadelerine başvurulmak üzere emniyete götürüldüğü belirtildi.

Van'da banka çalışanları rehin alındı

Sitene Ekle Van'da banka çalışanları rehin alındı


9 SAAT BOYUNCA YAŞANAN GELİŞMELER

Dün 16.50 sıralarında gelen kimliği belirsiz silahlı bir kişi, önce güvenlik görevlisini etkisiz getirip silahını aldıktan sonra soygun girişiminde bulundu.

Görevlilerin alarm düğmesine basmasıyla kısa sürede gelen güvenlik güçleri, banka şubesinin çevresini kuşattı.

Teslim olması için yapılan çağrıya personeli rehin alarak karşılık veren soyguncu, direnişi sürdürürken polis operasyon hazırlığına başladı.

Soyguncu, ilk etapta rehin aldığı 7 kişiden, biri hamile 2 kadını saat 19.30 sıralarında serbest bıraktı.

Teslim olması için ikna çalışmaları sürerken soyguncu, hasta olan çocuğunun tedavi masraflarını karşılamak için olayı gerçekleştirdiğini söyledi.

Soyguncunun isteği üzerine kendisi ve rehineler için yemek getirilip verildi.

Evli ve 3 çocuk babası olduğu belirtilen Veysel Y.nin bir dönem Güvenlik İş Sendikası Van Şube Başkanlığı yaptığı ve halen 100'üncü Yıl Üniversitesi'nde memur olarak çalıştığı öğrenildi.

500 BİN TL PARA VE HELİKOPTER İSTEDİ

Müzakereci polisin ikna etmeye çalıştığı Veysel Y.nin 500 bin TL para ve kaçışı için bir helikopter istedi.

Veysel Y.nin, 3 yıl önce vefat eden babasının beynindeki tümörü tedavi ettirebilmek için çevresinden yüklü miktarda para alduğu ve şu anda 380 bin lira borcunun olduğunu belirttiği ve bunu ödeyebilmek için böyle bir olaya giriştiğini söylediği ifade edildi.

REHİNELERİ ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİ

Veysel Y.nin bu talepleri yerine getirilmediği takdirde rehineleri öldürüp intihar etmekle tehdit ettiği öğrenildi. Soyguncunun aynı zamanda üzerinde bomba olduğunu ve bir müdahale olduğu takdirde bunu patlatacağını da söylediği öğrenildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)