Van'da Kobani'ye destek eyleminde olay çıktı

kobani

Van'da bugün HDP ve DBP tarafından düzenlenen Kobani'ye destek gösterisinde olaylar çıktı. Polisin uyarısına karşın dağılmayıp taş ve havai fişek atarak direnen gruba polis gaz bombasıyla müdahale etti.

PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin kontrolündeki Kobani'ye IŞİD saldırılarını protesto etmek için yaklaşık 800 kişi, bugün saat 17.00 sıralarında Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Fekiye Teyran Parkı önünde toplandı. Basın açıklaması öncesi kentin en işlek mekanı olan caddede yürümek isteyen protestocu gruba polis izin vermedi.Van'da Kobani'ye destek eyleminde olay çıktı

GRUP POLİSE SALDIRINCA OLAY ÇIKTI

Bunun üzerine kalabalık arasında bulunan bir grup, önlem alan polislere doğru taş atmaya başlayınca olay çıktı. Polis protestocuları göz yaşartıcı bomba kullanarak dağıttı. Bunu üzerine ara sokaklara dağılan göstericiler de polislere taş, molotofkokteyli ve havai fişek atarak karşılık verdi. Cadde ve ara sokaklardaki olaylar bir süre devam etti.

Van'da Kobani'ye destek eyleminde olay çıktı

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Van'da Kobani'ye destek amaçlı yapılan gösterilerde çıkan olaylarda 3 gösterici gözaltına alındı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı kent merkezinde hayat normale dönerken, olaylar ara sokaklarda bir süre devam etti.

Van'da Kobani'ye destek eyleminde olay çıktı

Van'da Kobani'ye destek eyleminde olay çıktı