Van'da öldürülen terörist 'Gri Liste'de çıktı
AA

Türkiye, PKK'lı teröristleri bir bir etkisiz hale getiriyor.

BİRÇOK MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Ardı ardına düzenlenen Kıran-1, Kıran-2, Kıran-3 ve Kıran-4 operasyonlarında bugüne kadar 43 terörist öldürüldü, inlerine girildi ve birçok mühimmat ele geçirildi.

GRİ LİSTEDEKİ BAŞKALA ÖLDÜRÜLDÜ

Jandarma birimleri tarafından 14 Eylül'de Van kırsalında düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 5 teröristten birinin, gri kategoride 300 bin lira ödülle aranan Bayram Başkala olduğu belirlendi.

Van'da öldürülen terörist 'Gri Liste'de çıktı

ÖRGÜTÜN BOMBACISI

Etkisiz hale getirilen teröristin; örgütte sabotajcı olarak faaliyet gösterdiği, 2016'da Van mülki sınırlarında (Çatak-Pervari karayolu) güvenlik korucusu Ali Ogün'ün şehit edilmesi, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Sinan Babacan ve güvenlik korucusu Kasım Sancar'ın şehit olduğu 2017'de Van'ın Çatak ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı'na ait konvoya el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırı ile 2017'de Van'ın Çatak ilçesi Dalbastı Mahallesi (Çatak-Pervari karayolu) mülki sınırlarında zırhlı aracın geçişi sırasında mayın/el yapımı patlayıcıyla gerçekleştirilen saldırının faili olduğu belirlendi.

Ayrıca teröristin, 2015-2018 yıllarında Van-Çatak, Çatak-Bahçesaray ve Çatak-Siirt karayollarında el yapımı patlayıcılarla düzenlenen birçok saldırının faili olduğu tespit edildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)