Van'dan darbecilere demokrasi dersi
Ajanslar

Van'da Sivil Dayanışma İnisiyatifi bünyesinde bulunan 58 sivil toplum kuruluşu, siyasi parti temsilcileri, sendikalar, oda temsilcileri ile vatandaşların demokrasi yürüyüşü ve demokrasi nöbeti aralıksız sürüyor.

200 METRELİK DEV BAYRAK

Semaver Kavşağı'ndan Maraş Caddesi'ni takip ederek Cumhuriyet Caddesi'nden Beşyol Meydanı'na ulaşan on binlerce Vanlı, 200 metrelik dev Tük bayrağı taşıdı.

Van'dan darbecilere demokrasi dersi

AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, yaptığı konuşmada bu alçak girişimin üzerinden bir hafta geçtiğini hatırlatarak, "Vanlılar, 7 gündür Okçular Tepesi'ndesiniz. 7 gündür Beşyol Meydanı'ndasınız. Bu 7 gündür Van'ın her yerini Okçular Tepesi yaptınız. Allah sizlerden razı olsun. Millet kararını vermiştir. Reis yeter demeyinceye kadar bizler yeter demeyeceğiz" şeklinde konuştu.

MHP, SAADET PARTİSİ, HÜDA PAR BİR ARADA

Daha sonra mikrofonu alan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan da, "İlk günden bu yana şehadet arzusuyla bu meydanlardasınız. Ümmete ses oldunuz. Bu vatanın bölünmeyeceğini bir kez daha zalimlere, hainlere ve işbirlikçilere gösterdiniz. Allah hepinizden razı olsun" şeklinde konuştu.

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Van İl Başkanı Av Rasim Saygın ise, konuşmasında alanda bulunan vatandaşların birbirlerini ziyaret etmeleri ve hep bu şekilde kalmaları yönünde söz aldı.Van'dan darbecilere demokrasi dersi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Van İl Başkanı Salih Güngöralp da darbe teşebbüsü gecesini anlattı ve bu halkın bir daha böyle bir şeye asla müsaade etmeyeceğinin altını çizdi.

Van'dan darbecilere demokrasi dersi