Vatan Caddesi'nde emniyet binası önünde eylem

Vatan Caddesi'nde emniyet binası önünde eylem

İstanbul'da düzenlenen DHKP-C operasyonunu protesto etmek üzere Emniyet'in önüne gelen bir grup, TOMA'dan sıkılan su ve polisler tarafından yaka paça Emniyet'in önünden uzaklaştırıldı.

EMNİYET BİNASI ÖNÜNDEKİ EYLEMDEN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

VATAN CADDESİ'NDE 6 KİŞİLİK EYLEM

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Özel Harekat Timlerinin de katıldığı operasyonda DHKP-C üyesi 7 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların emniyetteki sorguları sürerken, gözaltıları protesto etmek isteyen Halk Cephesi üyesi oldukları belirtilen 6 kişi, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün önüne geldi.

Vatan Caddesi'nde emniyet binası önünde eylem

OTURMA EYLEMİ YAPAN 3 KİŞİYE TOMA'LI MÜDAHALE

Saat 14.10'da toplanan gruptan Cemray Baş, basın açıklamasını okumaya başladığında, çevik kuvvet polisleri tarafından kalkanlarla uzaklaştırılmak istendi. Bulunduğu yerden uzaklaştırmaya direnen Baş ve beraberindekiler oturma eylemi başlattı. Oturma eylemine devam eden 3 kişiye TOMA'dan tazyikli su sıkıldı.

POLİS TARAFINDAN UZAKLAŞTIRILDI

Slogan atarak bulunduğu yeri terketmeyen Baş ve beraberindekiler polisler tarafından yaka paça uzaklaştırılmak istendi. Kendini yere bırakan Baş, polislerin kolları ve bacaklarından tutularak eylem alanının dışına çıkarılmaya çalışıldı. Çok sayıda polisin müdahale ettiği eylemde, göstericiler uzak bir alana götürülerek kendi hallerine bırakıldı. Bir süre götürüldükleri yerde bekleyen eylemciler daha sonra ayrıldı. Cemray Baş, eylem alanından uzaklaştırılmaya çalışıldığında, "Bize müdahale edeceğinize ayakkabı kutularına müdahale edin. Mahallemizde uyuşturucu satıcıları kol geziyor, onları alacağınıza bizi alıyorsunuz" dedi.

Vatan Caddesi'nde emniyet binası önünde eylem

''KUCAĞIMDA ÇOCUĞUM VAR, SU SIKILIYOR'

Eyleme kucağında 3 yaşındaki oğlu Mahir'le gelen Esen Nefes, eşi Gazi Nefes'in dün sabah saatlerinde gözaltına alındığını belirterek, "Polis kocamı sabah 06.00'da itiraz etmemesine rağmen yaka paça döverek gözaltına aldı. Kucağımda çocuğum var su sıkılıyor. 24 saattir kocamdan haber alamıyorum. Görüşmeme izin vermiyorlar" dedi.