Veliler, çocuklarının gözetiminde sınava girdi
AA

Karşıyaka İlkokulu Kütüphanecilik Kulübü tarafından belirlenen kitabı okuyan 114 öğrenci velisi, ödüllü yarışmada dereceye girebilmek için ter döktü.

DERECEYE GİRENE HEDİYE

Sınavda dereceye giren velilere, kupa, çeyrek altın, yemek takımı ve çaydanlık hediye edilecek.

ÖĞRENCİLERDEN VELİLERE SINAV UYARILARI

Okul binasında çocuklarının gözetiminde gerçekleştirilen sınavda, öğrenciler, anne ve babalarını kopya çekmemek, kendi aralarında konuşmamak ve kalem ve silgi alışverişinde bulunmamak konularında uyardı.

Veliler, çocuklarının gözetiminde sınava girdi

AİLE İÇİ İLETİŞİME KATKI

Okulun müdürü Erhan Çetkin, aile içi iletişime katkı sağlamak ve velilerin kitap okuyarak çocuklarına rol model olmaları için kütüphanecilik kulübünün başlattığı 'Sayfalarla Yaşamak' projesine Okul Aile Birliğinin de büyük destek verdiğini söyledi.

"AİLELERİ BİLGİLENDİRDİK"

Çetkin, "Projemiz çerçevesinde ilk önce kütüphanecilik kulübümüzde komisyon kurarak yarışma takvimi belirledik. Daha sonra velilerimizin okuyacağı, Doğan Cüceloğlu’nun 'Başarıya Götüren Aile' kitabını seçtik. Kitapla ilgili velilerimize bilgilendirme yaptık. Velilerimize, projenin amacının onları yarıştırmak ve birbirleriyle kıyaslamak olmadığını anlattık. Yarışma dereceleriyle ve hediye kazanmaktan ziyade, önemli olanın çocuklarına örnek model olunması gerektiğini vurguladık." dedi.

Veliler, çocuklarının gözetiminde sınava girdi

"EŞİMLE SINAV YARIŞINA GİRDİK"

Velilerden Zehra Yarımtepe, "Hatta evde eşimle sınav yarışına girdik. Birinci o mu yoksa ben mi olacak derseniz, kesinlikle ben olacağım. İddialıyım yani. Ayrıca, sınavın çok önemli detayları vardı. Özelikle çocuklarımıza kazandırılan kitap okuma alışkanlığını artırılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)