Veyis Ateş'ten Kızılay Başkanı'na FETÖ sorusu
ensonhaber.com

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından Kızılay Başkanı Kerem Kınık, tartışmaların odağındaki isimlerden biri oldu.

Hakkında birçok iddia ortaya atılan Kerem Kınık'ın, 2012 yılında FETÖ elebaşı Gülen'in fotoğrafını paylaştığı gündeme getirildi.

Kızılay'da çalışanların aldığı maaşlar, Kızılay'ın yurt dışından kurbanlık getirmesi ve daha fazlası...

Veyis Ateş, Habertürk canlı yayınında konuk ettiği Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a tartışılan tüm konuları sordu.

"FETÖ'CÜ MÜSÜNÜZ"

Tecrübeli gazeteci Ateş, programda Kerem Kınık'a " Sosyal medyada, sizin 2000'li yıllarda FETÖ liderine övgü dolu mesajlarınız üzerinden eleştiriler, tepkiler var. Kestirmeden soruyorum. FETÖ'cü müsünüz?" diye sordu.

Veyis Ateş'ten Kızılay Başkanı'na FETÖ sorusu

Veyis Ateş'in Kızılay Başkanı'na 'FETÖ'cü müsün?' sorusu İZLE


ALINAN MAAŞLAR

Kerem Kınık ise Veyis Ateş'in sorusuna şu şekilde cevap verdi:

"Türkiye Kızılay Derneği’nde çalışanların tamamı gönüllülerdir, hiçbiri maaş almaz. Ben derneğin genel başkanıyım, bir de derneğin genel müdürü var. Yönetim kurulu üyeleri ve şube üyeleri dernekten maaş almazlar.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ 3 ASGARİ ÜCRET ALIYOR

Yönetim kurulu üyeleri, 3 asgari ücret alıyorlar. Kızılay bir kamu kuruluşu değil, özel bir kuruluş. Kızılay’ın hamisi kurulduğunda padişah, şimdi de Cumhurbaşkanımızın himayesinde.

Bizim şöyle bir yönetmeliğimiz var, Kızılay 10 bin personel çalıştırıyor. Bu çerçevedeki eş değer büyüklükteki 1.800 kurum izlenir, orada verilen maaşlar toplanır, bir çan eğrisi yapılır, bunun ortalaması alınır, yüzde 80’lik bir kısmı maaş olarak verilir. Türkiye’nin binlerce hastanesinde personellerimiz kan hizmeti üretiyor.

Veyis Ateş'ten Kızılay Başkanı'na FETÖ sorusu

HİÇ GÖRÜŞMEDİM, KARŞILAŞMADIM

Hayatımda ne aklımı ne incımı ne değerlerimi bir Allah'ın kulune teslim etmedim. Beni tanıyanlar tanır. 'Fetullah Gülen 2 saat sonra' diye bir tweet'im  var. Fetullah Gülen ile hiç görüşmedim, hayatımda karşılaşmadım. Tam o tweet'i attığım dönemde, Kızılay gibi bir kurumun başında da değildim. Sivil bir insandım. Öldüğüne dair söylence çıkmıştı. Ben de Emre Uslu'nun tweet'inde o saati paylaşarak 'Fetullah Gülen 2 saat önce öldü' dedim. FETÖ'cü olan biri Fetullah Gülen'den ismiyle bahsedemez, ismini anamaz.

OĞLUM 15 TEMMUZ'DA GAZİ OLDU

15 Temmuz darbe gecesinde saat 21.30'da ve ondan sonraki süreçlerde, benim Twitter hesabıma girsinler, benim nerede olduğuma baksınlar. 15 Temmuz'da korunması gereken en büyük değer Cumhurbaşkanımızdı. Ailemin tamamını Atatürk Havalimanı'na çağırdım, oğlum Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçerken yaralandı, gazi oldu."

SÜTLÜCE'DEKİ 110 BİN LİRAYA KİRALANAN YERLEŞKE

Kerem Kınık, Veyis Ateş'in diğer sorularına ise şöyle yanıt verdi:

"Sütlüce'deki yerleşkeyi MÜSİAD'dan brüt 110 bin TL'ye kiraladık. Bizim çok sayıda gayrimenkulümüz var. Her şeyi tek bir noktada topladık, diğer yerleri ticari olarak kullandık.

KURBANLAR KESİLMİYOR İDDİASI

Kurban kesilmediği iddiası çok büyük bir yalan. Kızılay kurban operasyonunu başlattığından beri bunları noter, veteriner, gönüllüler huzurunda yapıyor. Örneğin sizin bağışınızı alıyoruz, kategorisine koyuyoruz, küçükbaşsa 1 tane, büyükbaşsa 7 hisse olacak şekilde birleştiriyoruz. Hayvanlarımızı veteriner hekim kontrolünde satın alıyoruz, noter huzurunda teslim alıyoruz, kesim günlerinde videolanıyor, tutanak altına alınıyor. 150-200 bin hissedara çekilen videoları gönderme imkanımız mümkün değil, çok isteyen olursa mail atıyor, biz de kendisine gösteriyoruz.

POLONYA VE UKRAYNA'DAN ALINAN KURBANLIKLAR

Kurbanlarımızın bir kısmını Polonya'dan, Ukrayna'dan aldık. Türkiye'den aldığımız hayvanların karkası 180 kiloydu, oradan aldığımız 230 kiloydu. Aynı anda 150 bin kurbanı kesmek zorundasınız, Türkiye'de bir kapasite var. Aldığımız toplam bağışla, aynı fiyattan daha fazla kurban alıp dağıtabilirsem ben bunu tercih edebiliyorum. Tarım Bakanlığı'mızın bize verdiği listeden yaptığımız açık ihaleyle alıyoruz.

DEPREM OLDUĞUNDA SENEGAL'DEYDİM

Deprem olduğunda ben Senegal'deydim. Daha önceden yapılmış planlı bir seyahatti. Cumhurbaşkanımızın heyetinde değildik. Perşembe gittik, cuma deprem oldu. Senegal'de bir çalışma için oradaydık, ilk uçakla İstanbul'a, oradan da Elazığ'a gittik. 2 gün oldu döndük, yarın sabah 6.30'da yine gidiyorum. Deprem olduktan 9 dakika sonra Kızılay acil afet planı aktifti.

Kurumun bütçesinde 10 katlık bir büyüme söz konusu. 2015 yılında Kızılay, Suriye'de sınırdan içeri girmiyordu. Faaliyetleri sıfır noktasında yapıyordu. 'Biz göçü kendi sınırımızda karşılarsak bu artar' dedik ve BM'den izin aldık. Sınırın diğer tarafında Sağlık Bakanlığı'mızın yönettiği Kızılay'ın bordrosunda olan 2 bin 300 sağlık personeli var. Kızılay burada bir destan yazıyor. Bugün oradaki o insanlar orada tedavi görüyor. Onun dışında Kızılay AB ile yaptığı bir anlaşma çerçevesinde doğrudan bir yardım alıyor. Kızılay Türkiye'deki mültecilere yönelik faaliyetlere yönelik parasının tamamını AB'den ve Kızılay-Kızılhaç Federasyonu'ndan almaktadır."