WhatsApp, Gboard klavye uygulamasına çıkartma desteği getiriyor
ensonhaber.com

WhatsApp, mobil uygulamaları için yeni özellikleri test etmeye devam ediyor. Bazı özellikler yapılan onca çalışmaya rağmen kullanıcılara sunulmasa da çıkartmalar gibi birçok yeni özellik, beta programına dahil edildikten kısa bir süre sonra Android ve iOS için yayınlanmıştı.

gboardf

GOOGLE GBOARD KLAVYEYE ÇIKARTMA ÖZELLİĞİ GELECEK

WhatsApp'ın Android'e eklemeyi planladığı son gelişme, Google'ın Gboard klavye uygulamasına çıkartmaları entegre etmek olacak. Şu anda birçok kullanıcı tarafından WhatsApp uygulamasında kullanılan çıkartmalar özelliği, oldukça az bir çıkartma seçeneği barındırdığından, pek gelişmiş özellikler sunmuyor. WhatsApp uygulamasının içindeki çıkartmaların azlığı, kullanıcıları uygulama mağazasından başka çıkartma paketleri indirmeye zorluyor. Ancak Gboard klavye uygulamasına gelecek olan yeni özellik, kullanıcıların doğrudan uygulamanın içinden çıkartma göndermesini sağlayacak.

whatsapp

Yeni özellik henüz mevcut olmasa da asıl amaç, telefonlarına WhatsApp ve Gboard'u yükleyen Android kullanıcılarının, çıkartma entegrasyonundan yararlanabilmelerini sağlamak.  WhatsApp, Gboard uygulamasındaki çıkartmalar özelliğini test etme aşamasında olduğundan henüz kullanıcılar bu özellikten yarlanamıyor.