Yabancılar İstanbul'da helikopterle arsa arayışına geçti

helikopter

Şehri kuş bakışı dolaşıp alacakları araziye karar vermek isteyen yabancılar, 3 bin 500 euro yani 10 bin liradan başlayan paralar vererek helikopter tutuyor, yatırım yapmak istedikleri bölgenin üzerinde uçuş yapıyor.

SON ALTI AYDA BÜYÜK ARTIŞ VAR

Akşam'ın haberine göre; bu şekilde birçok yabancı yatırımcının kendilerine başvurduğunu belirten Sancakair’ın Operasyon Sorumlusu Kaan Kaplan, “Son 6 ayda arazi almak ya da alacağı araziye bakmak amacıyla helikopter tutanların sayısında ciddi artış var. Ağırlıklı olarak Ruslar ve Arap yatırımcıları bu sebeple uçuruyoruz. Avrupalılardan da bunun için helikopter kiralayanlar oluyor” şeklinde konuştu.

Emlak, danışmanlık ve yatırım firmalarından kendilerine keşif amaçlı uçuş talepleri geldiğini belirten Kaan Heliport Kiralama Sorumlusu Recep Karakuş, “Danışmanlık firmaları, müşterilerine arazi ve gayrimenkulleri bu uçuşlarla gösteriyor. Farklı işlerle uğraşan yatırımcılar da helikopter turlarında müşterilerine gayrimenkul satışı yapmak için bizleri tercih ediyor” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ TERCİH BÖLGESİ BÜYÜKÇEKMECE VE ÇATALCA

En çok 3. köprü ve 3. havaalanı bölgesini görmek istediklerini belirten Kaan Kaplan, “Ancak bölgede uçuş yasağı var. O yüzden sadece yakınından geçiriyoruz. İkinci olarak ise Büyükçekmece ve Çatalca civarını tercih ediyorlar” dedi.

EMLAKÇILARIN GÖZDESİ OLDU

Bireysel müşterilerin yanı sıra gayrimenkul firmaları da bu yöntemle arsa ve gayrimenkul satmak için helikopter kiralıyor. Zengin yabancılara ev ve arazi satmak isteyen emlakçılar da helikopter turu yapıyor. Recep Karakuş, arazi ve gayrimenkul için yapılan turlarında müşterilerinin daha çok gelişmekte olan bölgeleri ve kentsel dönüşüm olan bölgeleri tercih ettiğini belirtti.