Yakın zamanlardaki en büyük helikopter kazaları

Yakın zamanlardaki en büyük helikopter kazaları

Siirt Pervari'de sikorsky tipi askeri helikopter düştü. Siirt Valisi Ahmet Aydın 17 askerin şehit olduğunu açıkladı. Askeri helikopterin Pervari ilçesine 16 kilometre uzaklıkta bulunan Doğanca köyü Hasantepe mevkisinde teknik arıza ve sis nedeniyle düştüğü açıklandı.

Siir'te askeri uçağın düşmesi akıllara daha önce düşen askeri helikopterleri getirdi. Helikopterlerin düşüş nedenleri arasında teknik arıza öne çıkıyor.

DİYARBAKIR-LİCE: 1 ŞEHİT 7 YARALI (11.10.2012)

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Abalı Köyü üs bölgesinde personel değişimi sırasında Sikorsky tipi helikopter, kalkışı sırasında kuyruk kısmı tele çarpınca kontrol kaybına uğradı ve acil iniş sırasında gövdesi üzerine düştü. Kazada, uzman çavuş İlyas Genel şehit olurken, biri ağır 7 asker yaralandı.

DAĞLICA: 5 ŞEHİT 7 YARALI (22.07.2012)

Hakkâri Dağlıca'da 4 mürettebat ve 11 kişilik emniyet timini taşıyan askeri helikopter inişe geçtiği sırada düştü. 5 asker şehit olurken, 7 askerde yaralandı.

KABİL: 5 ŞEHİT (16.03.2012)

Afganistan'da bir Türk helikopterinin düşmesi sonucu 5 Türk askeri şehit oldu.
Helikopter, Kabil'e bir buçuk saat uzaklıktaki Bagrami kasabasında teknik bir arıza sonucu bir evin üzerine düştü. Olayda evdeki 2 Afgan vatandaşı da hayatını kaybetmişti.