Yalçın Akdoğan terör saldırılarını değerlendirdi
AA

akdogan

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Terör saldırıları oldu ve devlet buna karşılık veriyor. Terörle mücadele ediyor. İnsan hayatı üzerinden hesap yapılabilir mi? Bu alçaklıktır" dedi.

"İNSAN HAYATI KUTSALDIR"

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bunlar, seçim kazanmak için savaş çıkardılar' lafı denildi. Bir, bu savaş değil, terör saldırıları oldu ve devlet buna karşılık veriyor. Terörle mücadele ediyor. İkincisi, AK Parti on tane seçime girdi, böyle bir yöntem varsa niye bugüne kadar denemedi. Hangi seçimden önce savaş çıkardı da 'oy alayım' dedi? Böyle bir şey olabilir mi? İnsan hayatı üzerinden hesap yapılabilir mi? Bu alçaklıktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman dediği gibi, 'Şehidimizin bir damla kanına 550 milletvekili değişmeyiz.' İnsan hayatı kutsaldır" dedi.

"HEPSİ İŞBİRLİĞİ YAPTI"

Vatandaşların dezenformasyonlara itibar etmemesi gerektiğini ifade eden Akdoğan, şöyle konuştu: "Terör örgütü her türlü yalana başvuruyor. Bunlar, biliyorsunuz şu anda paralel yapı ile kol kola girdiler, ikisi de yalan dünyada yaşıyor, ikisi de şer cephesi. Birlikte hareket ediyorlar. HDP nasıl barajı geçmek için seçimden önce bir ittifaka girdi, makas değiştirdi. 'Barajı geçeyim' diye, ne kadar statükocu varsa çözüm sürecinin düşmanları varsa paralelciler varsa hepsiyle işbirliği yaptı. Barajı geçmek için yaptı, sürece ihanet etti. Şimdi de bu süreçte, terörle mücadeleyi sabote etmek için benzer işbirlikleri var. Bunları da inşallah, bu şer ittifakını da el birliğiyle çökerteceğiz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)