Yararlı bakterilerin faydaları nelerdir
DHA

Uzmanlar, bağırsakta yaşayan yararlı ve yararsız olmak üzere çok sayıda bakteriden yararlı olanlarını artırarak insan sağlığının korunabileceğini söylüyor.

Yararlı bakterilerin faydaları nelerdir

"BAĞIRSAKLARDAKİ SORUN BİRÇOK HASTALIĞIN HABERCİSİ"

Diyetisyen Fadime Özgök Şenses, bunun için sebzelerde hindiba, enginar, yerelması, kuşkonmaz, kereviz, soğan, sarımsak, pırasa, domates, hardal bitkisi, meyvelerde ise elma, çilek, muz; kuru baklagillerden ise mercimek, kurufasülye ayrıca keten tohumu, ceviz, badem tüketilebilebileceğini söyledi. Şenses, şöyle konuştu:

"Günümüzde bağırsakların sağlıksız olması artık sadece kabızlık değil birçok hastalığın habercisi olduğu araştırmalarla ortaya konulmaya başlanmıştır. Bağırsaklarımız salgıladığı birçok hormon ve enzimlerle kendi kendini yönetebilen bir organ olarak kabul görmeye başlandı. Bu nedenle bağırsaklarımızı sağlıklı tutmak için yararlı bakteri sayısını arttırmak gerekiyor."

Yararlı bakterilerin faydaları nelerdir

"POSALI BESLENİN"

Bağırsakların sağlıklı olmasının sadece ishal, gaz şikayetlerinin önüne geçmeyeceğini bunun dışında çok ciddi hastalığı engelleyeceğini belirten Şenses şöyle konuştu:

"Bağışıklık sisteminden deri hastalıklarına, insülin direncine, kolon kanserine, özellikle çocuklarda astımdan alerjik reaksiyonlara kadar birçok hastalığın temelinde bağırsaklarda yatan bozukluklar olduğu ortaya konmaya başlanmıştır. Özellikle araştırmalar obezite, insülin direnci, karaciğer yağlanması gibi sağlık sorunlarının bağırsak sağlığıyla ilgili olduğunu ortaya koymaya başlamıştır. Bu yüzden bu gibi sağlık problemleri olanların mutlaka diyetlerini probiyotik ve prebiyotik açısından zenginleştirmeleri önerilmektedir. Biz uzmanlar olarak 'mutlaka posalı beslenin'  önerisini yapmamızın temelinde bağırsak sağlığı var."

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)