Yayıncılar e-Kitap'ta da KDV istisnası bekliyor
AA

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, "Basılı kitaptaki KDV sıfıra çekilirken, önerimiz e-Kitap'ta da KDV'nin istisnaya tabi tutulmasıdır. İçeriğin yayılması ve zenginleşmesi açısından bakıldığında, e-Kitap'taki KDV'nin sıfıra çekilmesinde uzun vadede fayda olacaktır." dedi.

KDV SIFIRA İNDİ

Kocatürk, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen Sosyal Hizmetler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine göre, basılı kitap ve süreli yayınlardaki KDV oranının sıfırlanacağını anımsattı.

Yayıncılar e-Kitap'ta da KDV istisnası bekliyor

E-KİTAPTAKİ KDV İSTİSNAYA TABİ OLSUN TALEBİ

Türkiye Yayıncılar Birliği olarak kitabı, basılı kitap ya da e-Kitap şeklinde ayırmadıklarını, yapılacak düzenlemenin bu haliyle eksik olacağını vurgulayan Kocatürk,  "Stratejik olarak baktığımızda ithal ettiğimiz kağıt, döviz artışına bağlı olarak maliyetlerimizi çok yükseltmiş durumda. Yüksek tirajlı olmayan küçük kitaplarımızı yavaş yavaş e-Kitab'a dönüştürüyoruz ve bir portalla da üniversite kütüphanelerine topluca bunu kiralıyoruz. Kiralama bedeli açısından bakıldığında da yüzde 18 KDV ödenecek. Basılı kitaptaki KDV sıfıra çekilirken, önerimiz e-Kitap'ta da KDV'nin istisnaya tabi tutulmasıdır. İçeriğin yayılması ve zenginleşmesi açısından bakıldığında, e-Kitap'taki KDV'nin sıfıra çekilmesinde uzun vadede fayda olacaktır." diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)