Yaz aylarında gayrimenkul satışları ivme kazanacak
İHA

lş

Gayrimenkul uzmanı Ali Er, medya haberlerinin gayrimenkulde spekülasyona neden olduğunu söyledi.

7 Haziran seçimleri sonrasında ortaya çıkan siyasi durumun, değişik medya gruplarında projelerin durduğuna dair haberlerin yapılmasına neden olduğuna dikkat çeken Erpay Gayrımenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Er, “Bilindiği üzere büyük projelerin tamamı Arnavutköy ilçesinde hayata geçirildi bu yüzden de son yıllarda İstanbul’un en çok değer kazanan bölgesi oldu. Buralara yatırım yapan insanlar uzun vadede kazanacaklar ve şuanda oluşan siyasi ortamdan dolayı ellerindeki varlıklarını ucuza satmamaları konusunda uyarmam gerekiyor."

EV VE ARSA SATIŞI İVME KAZANACAK

Er sözlerine şu şekilde devam etti, "Ayrıca son dönemde bazı yayın kuruluşlarında projeler ile ilgili haberler yapılıyor. Bu haberlerin art niyetli olarak yapıldığı düşüncesindeyim, çünkü biz reel piyasanın içindeyiz ve projelerin de devam ettiğini gözlerimizle de görmekteyiz. Seçim sonucunda kim iktidara gelirse gelsin İstanbul için bu tür projelerin yapılmasının kaçınılmaz olduğu düşüncesindeyim" dedi.

Konut sektöründe bir durgunluk hissetmediklerini belirten Er, "Özellikle yaz ayının gelmesi ile yabancılar turistlere ve yurtdışından tatil için Türkiye’ye gelen Türklere ev ve arsa satışının ivme kazanacağı düşüncesindeyim” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)