Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi tamamlanmak üzere
AA

Kahramanmaraş'ta, Necip Fazıl ekolüyle bir neslin yetişmesini sağlayan şairler ve düşünce adamlarından oluşan 'Yedi Güzel Adam'ın yolunun kesiştiği 169 yıllık tarihi lisenin, edebiyat müzesine dönüştürülmesi için yürütülen restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

FARKLI KUŞAKLARA EĞİTİM VEREN OKUL

Merkez Dulkadiroğlu ilçesi Gazipaşa Mahallesi'nde, 1850'li yıllarda inşa edilen tarihi Maraş Lisesi, yaklaşık 80 yıl farklı eğitim kurumlarına ev sahipliği yaptı.

NECİP FAZIL EKOLÜ YAŞATILACAK

1950'li yıllarda bir neslin yetişmesini sağlayan şairler ve düşünce adamlarından oluşan Yedi Güzel Adam'ın yolunun kesiştiği mekan, Necip Fazıl ekolünü de gelecek nesillere aktaracak.

Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi tamamlanmak üzere

TARİHİ LİSE MÜZE OLACAK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince restorasyonu tamamlanma aşamasına gelen tarihi bina, yaklaşık 3 yıllık dönüşümün ardından Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi olarak hizmet verecek.

12 ŞUBAT'TA AÇILACAK

Kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılının kutlanacağı 12 Şubat'ta açılması planlanan müze, edebiyatseverlerin hizmetine sunulacak.

Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi tamamlanmak üzere

ÜNLÜ İSİMLER MÜZEDE ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLECEK

Türkiye edebiyatına damga vuran Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan ve Alaeddin Özdenören'in isimleri, Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'nde yaşatılacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)