Yerel seçim analizi: HDP desteği CHP-İP'e zarar veriyor
ensonhaber.com

Yerel seçimlere 2 aydan az bir zaman kala anket sonuçları ve seçmen analizleri de gelmeye devam ediyor. Gezici Araştırma Şirketi de bugün yayınladığı ankette İstanbul ve Ankara'da Cumhur İttifakı ve AK Parti adayının önde olduğunu belirtirken, Bursa'da ise Millet İttifakı ve CHP adayının önde olduğu ifade edildi.

Anket sonuçlarıyla birlikte seçmenin oy eğilimlerinin analizinin yapıldığı çalışmada HDP ile iş birliği yapan CHP ve İP seçmenlerinin bu durumdan rahatsız olduğu ve Cumhur İttifakı'na geçiş yaptıkları yer aldı.

"HDP DESTEĞİ KABULLENİLMEDİ"

Analizde söz konusu kızım şu ifadelerle belirtildi: "DEHAP / HDP destekli ve adayı görüntüsü millet ittifakına zarar vermiştir. Ana sebep İyi Parti ve MHP seçmeni HDP destekli aday görüntüsünü kabullenememiştir."

Yerel seçim analizi: HDP desteği CHP-İP'e zarar veriyor

"ÜLKÜCÜLER CUMHUR İTTİFAKI'NI GÜÇLÜ KILMAK İSTİYOR"

Daha önce iktidara kızgınlığından dolayı oy vermemiş ülkücülerin de HDP ilişkisinden dolayı tekrar Cumhur İttifakı'na kaydığının ifade edildiği analizde "Geçmişte iktidara bir şekilde kızan farklı partiye oyu kerhen oy veren Türk milliyetçisi ve ülkücü seçmenler Ankara, İstanbul, Adana, Aydın, Hatay’da tekrar Cumhur İttifakı’nda daha güçlü olmak için oy verdiği görülüyor." ifadeleri yer aldı.

"HDP DESTEĞİ OLUMSUZ SONUÇLAR OLUŞTURACAK"

CHP-İP'in HDP'yle iş birliğinin Millet İttifakına vereceği zarar ise "HDP Millet İttifakı’nı destekleme kararının sonucunda İyi Parti ülkede alternatif olmak yerine halkın asla oy vermem dediği parti ile yan yana görüntü vermesine halk tepki vermekte Millet İttifakı’nın Türkiye geneline yansıyacak olumsuz sonuçlar oluşturacaktır." denilerek ifade edildi.